CFR Cluj a spulberat Petrolul, la Ploiești, și așteaptă pasul greșit al Farului!

CFR Cluj s-a distrat, la Ploiești, cu Petrolul, luni seara, câștigând cu un spectaculos 5-2 (1-0), și a refăcut diferența de două puncte față de liderul SuperLigii, Farul Constanța. Meciul de la Ploiești n-a avut, practic, istoric, campioana României conducând cu 4-0 și 5-1, prin reușitele lui Deac, Bîrligea, Janga, Maglica și Boateng.

Echipele de start:

Petrolul: Leitner – Borța, Pașov, Mathaus, Achim, Țicu – Dumitriu, Seto, Jair – Irobiso, Grozav
CFR Cluj: Scuffet – Braun, Kolinger, Burcă, Camora – Deac, Boateng, Muhar, Krasniqi – Janga, Birligea

Terenul de pe stadionul din Ploiești arată jalnic. Campioana României începe meciul în ofensivă, gazdele nu prea ajung la poarta lui Dscuffet datorită pressingului făcut bine de feroviari. GOOOOOOOL CFR! Cursă a lui Krasniqi pe partea dreaptă, șut din interiorul careului, în min.11, mingea este respinsă de portar, dar până la Deac, care trimite în plasă din marginea careului de 6 m! 0-1! Grozav ratează o bună ocazie de gol pentru gazde, în min.13, dar mingea trimisă cu capul trece la o palmă de bara porții lui Scuffet. Dumitriu, de la gazde, șutează puternic de la distanță, în min.27, dar mingea trece la doi metri peste poarta clujeană. VAR verifică un posibil henț în careu comis de unul dintre fundașii Petrolului, în min.31. Arbitrul Găman consideră că a fost doar corner pentru CFR! Krasniqi primește îngrijiri medicale după un fault dur la centrul terenului, în min.36. Bîrligea trimite cu capul peste poartă, în min.40, după o centrare bună trimisă de Braun. Contraatac periculos al lui Irobiso, în min.41, dar șutul acestuia a fost blocat excelent de Burcă, iar apoi Scuffet a reținut cu siguranță. Final de repriză după cinci minute de prelungiri.

Dan Petrescu nu face nicio schimbare la pauză în formația sa. GOOOOOOL CFR! Bîrligea preia în careul mic, în min.50, după un corner executat de Deac, și trimite din cădere în poarta lui Leitner! 0-2! Arbitrul verifică iar VAR pentru un presupus henț al atacantului de la CFR! Rămâne gol pentru feroviari! Min.55, intră Petrila în locul lui Bîrligea, accidentat. Muhar reia periculos cu capul dintr-un corner executat de același Deac, în min.60, dar Leitner reține pe linia porții. GOOOOOOOOL CFR! Min.66: Fază de toată frumusețea creată de Krasniqi și Deac, iar Janga îndeplinește o simplă formalitate, trimitând din plonjon cu capul în poartă! 0-3! Dublă schimbare la CFR, în min.70: ies Deac și Krasniqi, intră Maglica și Yeboah. GOOOOOOOOL CFR! Maglica înscrie și el, în min.73, după o nouă centrare foarte bună trimisă de Braun! 0-4! GOL Petrolul! Bratu îl învinge pe Scuffet, în min.77, cu o deviere din mijlocul careului! 1-4! Muhar trimite perfect cu capul, în min.80, dar Leitner se întinde și respinge din vinclu! GOOOOOOOOL CFR! Boateng trimite o torpilă din colțul careului mare, în min.80, mingea lovește bara și se oprește în plasă! 1-5! Intră și Hoban și Cvek, la CFR, în min.82, înlocuindu-i pe Muhar și Boateng. GOL Petrolul! Purtic șutează puternic de la distanță, în min.83, Braun deviază ușor balonul, îndeajuns să-l păcălească pe Scuffet! 2-5! Șase minute de prelungire a partidei! Final de meci, victorie reconfortantă a CFR-ului!

CFR ajunge la cota 56 în clasamentul SuperLigii, la două în spatele liderului Farul Constanța. Urmează o etapă intermediară, iar campioana României va juca, în Gruia, cu UTA, joi 2 martie, apoi cu Sepsi în deplasare, luni 6 martie.

Sandu Mureșan

Foto: gsp.ro

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut