CFR Cluj a mai făcut un pas spre titlu

Academica Clinceni și CFR Cluj s-au întâlnit, joi, în penultimul meci al etapei a 6-a din play-off-ul Ligii 1. Partida a început promițător pentru campioană, care a deschis scorul în minutul 7, prin internaționalul de tineret Cătălin Itu.

Mijlocașul în vârstă de doar 21 de ani al CFR-ului și-a trecut în palmares abia al doilea gol al sezonului, după cel reușit în februarie, în victoria cu Viitorul Constanța din cadrul sezonului regulat. CFR a continuat să preseze, căutând desprinderea și a fost aproape de al doilea gol în minutul 15, însă șutul lui Mihai Bordeianu din afara careului a lovit stâlpul porții adverse. Trei minute mai târziu a venit rândul francezului Omrani să creeze panică la poarta apărată de Ureche, însă șutul atacantului din Hexagon a trecut pe lângă țintă. Același Omrani a fost blocat de Ureche în minutul 22.

Răspunsul gazdelor l-a dat experimentatul Raul Rusescu, al cărui șut din lovitură liberă a fost reținut în doi timpi de Arlauskis. CFR a avut inițiativă și în repriza secundă, în care, totuși, gazdele au avut o posesie superioară a mingii. S-a terminat 1-0 pentru campioana României.

CFR a evoluat în formula Arlauskis, Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Itu, Bordeianu, Gâdea – Deac, Omrani, Păun. Tânărul Gâdea, introdus ca titular în virtutea regulii Under 21, a fost schimbat după 5 minute de la start cu Alex Chipciu. Au mai jucat Costache, Debeljuh și Hoban.

În urma acestei victorii, a patra în play-off, CFR acumulează 45 de puncte, iar etapa viitoare, pe 10 mai, întâlnește, pe teren propriu, Sepsi Sf. Gheorghe, în meciul care ar putea să-i apropie și mai mult pe feroviari de al patrulea titlu consecutiv. Ultima în clasamentul din play-off, Academica Clinceni va juca în următorul meci cu FCSB.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut