CFR Cluj a început cu stângul noul sezon. Feroviarii au pierdut Supercupa în fața celor de la Sepsi

CFR Cluj a început cu stângul noul sezon al fotbalului autohton, pierzând Supercupa României în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, într-o partidă desfășurată, sâmbătă seara, la Arad. La acest meci, Dan Petrescu a trimis în teren doar trei jucători folosiți în meciul de la Erevan, cu Pyunik, din Liga Campionilor: Bălgrădean, Camora și Deac.

Partida de la Arad a înceut practic de la 1-0 în favoarea clujenilor, care au deschis scorul în secunda 75, prin Păun. Echipa din Sf.Gheorghe a egalat, prn  Matei, la ultima fază a primei reprize, pentru ca Rondon să stabilească rezultatul final cu cinci minute înainte de finalul partidei.

CFR Cluj începe perfect meciul, reușind să deschidă scorul chiar din startul partidei prin Păun, min.2, care a șutat în poarta lui Niczuly din interiorul careului. 1-0! Dimitrov reia cu capul spre poarta lui Bălgrădean, însă portarul CFR-ului e la post și reține. Sepsi a trecut la conducerea partidei fără însă a-și crea ocazii importante. Dugandzic are două ocazii importante în minutele 18 și 19, dar șuturile dale au fost blocate de apărătorii lui Sepsi. CFR trece pe lângă golul doi, în min.29, dar Păun nu pasează la timp lui Djugandzic, liber în centrul careului, și mingea este trimisă în corner. Deac șutează puternic dar Nizculy e la post, la faza imediat următoare. Min.31: Nicolae Păun șutează milimetric pe lângă poarta lui Bălgrădean, cea mai mare ocazie a celor de la Sepsi. Deac, min.32, caută colțul lung al porții, dar mingea trece puțin pe lângă bară. Șut puternic trimis de la distanță de Matei, pe lângă poarta clujeană, min.45+1. Se face 1-1 în minutul trei al prelungirilor, același Matei reușind să trimită cu capul în plasă din marginea careului de 6 m! Rezultat echitabil la pauză.

Dan Petrescu face primele modificări la CFR în min.62: ies Păun și Dugandzic au intrat Yeboah și Jefte. Primul șut pe poartă al CFR-ului în repriza a doua îi aparține lui Petrila, în min.64, dar mingea este reținută de portarul lui Sepsi. Muhar se accidentează, și este înlocuit de Hoban, în min.72. Sepsi preia conducerea pe tabelă în min.85, după reușita din plonjon a lui Rondon, fostul atacant al CFR-ului: 1-2! Ies Petrila și Bordeianu, intră Gîdea și Roger, pentru CFR, în min.86. Cartonaș roșu pentru Roger, eliminat în min.90+1, în urma unei intrări dure cu cotul! Fluier final: Sepsi Sf.Gheorghe câștigă, în premieră, Supercupa României!

Pentru CFR Cluj urmează returul partidei cu campioana Armeniei, miercuri, de la ora 20.30, în Gruia, și debutul în Superligă, la sfârșitul săptămânii viitoare, împotriva celor de la Rapid București.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut