CFR a spulberat toți adversarii în amicale și așteaptă debutul în Liga Campionilor

Campioana României a câștigat toate cele patru partide amicale din cadrul stagiului de pregătire din Austria cu un golaveraj uimitor, 8-0, fără să primească, deci, vreun gol.

CFR Cluj a deschis șirul amicalelor cu echipa de pe locul opt în Serbia, Napredak, pe care a învins-o cu 3-0. Au urmat apoi, pe rând, vicecampioana Sloveniei, FC Kopeer, căreia i-a administrat un sec 2-0, vicecampioana Serbiei, Partizan Belgrad, în fața căreia feroviarii au câștigat cu 1-0, și, sâmbătă, vicecampioana Croației, Hajduk Split, învinsă și ea cu 2-0.

Dan Petrescu: ”Sper să nu ne lase norocul în meciurile oficiale”

”A fost un cantonament reușit cu victorii în fața unor echipe grele, și de asta jucătorii trebuie felicitați. Știți că mie-mi place să câștigăm și să nu luăm gol și dacă sunt meciuri amicale, și dacă sunt meciuri oficiale.

Având acum mulți jucători noi, nu este ușor să creezi o echipă în două sau trei săptămâni, așa cum vrem noi. Nu va fi ușor, mai ales că toți jucătorii noi sunt de valoare, nu va fi ușor nici să-i țin rezerve, dar o echipă va juca în Champions League, una în Super Cupă, una în campionat, nu vor juca tot timpul aceiași jucători. E un program infernal, incredibil și sper s-o ducem cât mai mult în Europa.

Sunt mulțumit de achizițiile făcute, cei din conducere au făcut eforturi, nu cred că mai vine nimeni, dar în fotbal e posibil orice. Mă știți, însă, foarte bine, dacă îmi aduce însă cineva cireașa de pe tort nu mă supăr, nu vreau să zic despre cine e vorba. Trebuie să ne uităm și la listă, pentru că n-avem voie decât 13 jucători străini, opt români. Sunt mulțumit de felul în care arată echipa, și ca echipă și ca spirit. N-avem niciun caz de indisciplină, de obicei mai acordam și eu cartonașe galbene și roșii în cantonament, n-am avut acum pentru ce. Jucătorii noi s-au adaptat și ei repede, au înțeles și ei că trebuie să fie profesioniști.

O să fie foarte greu să aleg primul unsprezece. N-avem cum să avem liber. Nu avem cum, dacă jucăm marți trei-patru luni nu vom avea zile libere, sperăm noi. Trebuie să ai noroc şi rezultate. Sper să nu ne lase norocul în meciurile oficiale.

I-am studiat și pe adversarii din Champions League. Le-am studiat ultimele cinci meciuri din campionat. O echipă cu mulți străini, cred că au un singur armean, portarul, care este și căpitanul de echipă națională, au brazilieni, portughezi, bieloruși, din naționala Moldovei. Va fi ca un meci cu o echipă din pay-off din România să spunem, cam așa e nivelul lor. Nu putem, deci, subestima un adversar care e valoros, chiar dacă toată lumea crede că va fi un meci ușor. În niciun caz nu va fi un meci ușor cu ei”, a declarat Dan Petrescu la finalul cantonamentului din Austria.

Ciprian Deac: ”Suntem mai buni ca în anii trecuți”

„Echipa arată foarte bine. E bine că nu s-a accidentat nimeni, iar jucătorii noi s-au integrat foarte bine. Au adus un plus. Eu cred că formăm o echipă mult mai bună ca anii trecuți.

S-a văzut în aceste amicale că echipa crește de la meci la meci. Am întâlnit adversari farte puternici, mă bucur că nu am luat gol. Victoriile aduc încredere. E bine că toți jucătorii au dus cantonamentul de la început până la sfârșit. Echipa va arăta foarte bine încă din primul meci”, a spus și Ciprian Deac pentru CFR TV.

CFR Cluj va debuta marți, 5 iulie, în primul tur al preliminariilor Champions League împotriva armenilor de la Pyunik Erevan. Turul se va juca pe 5 iulie în Armenia și 13 iulie pe stadionul din Gruia. În cazul calificării, echipa lui Dan Petrescu va întâlni în turul al doilea preliminar, învingătoarea dintre Dudelange sau KF Tirana, meciuri care se vor desfășura pe 19/20 iulie (turul) și 26/27 iulie (returul), prima manșă urmând a se disputa pe terenul din Gruia. În cazul nefericit al eliminării din Liga Campionilor, CFR Cluj va juca în turul trei preliminar din Europa League.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut