CFR a obținut o victorie crucială în lupta pentru titlu

Așa cum era de așteptat, Farul Constanța n-a mai făcut figurație la Cluj, în meciul cu CFR, cum s-a întâmplat în partidele cu Universitatea Craiova și FCSB, în care a încasat nu mai puțin de șapte goluri, fără să reușească să înscrie vreunul. CFR a câștigat în cele din urmă meciul, și a obținut trei puncte esențiale în lupta pentru cucerirea unui nou titlu de campioană, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Jucătorii lui Hagi au jucat excelent, mai ales în prima repriză, când au avut câteva ocazii uriașe de gol. A avut și CFR-ul ocaziile sale, și, de aici, a ieșit o repriză extrem de spectaculoasă și surprinzător de echilibrată. Faza primelor 45 de minute s-a petrecut în min.28, când Letica, la al doilea joc ca titular în parta campioanei României, a scos uluitor de pe linia porții reluarea spre gol a lui Grameni.

Hagi surprinde la pauză, când îl scoate de pe teren pe Pitu, unul dintre cei mai buni jucători ai săi. Două mutări face și Dan Petrescu, scoțându-i din joc pe Păun și pe Debeljuh, aruncându-i în luptă pe Omrani și Chipciu. CFR joacă tot mai bine, în timp ce elanul tinerilor lui Hagi scade odată cu trecerea timpului. În min.61, Petrescu mută din nou, îl scoate pe Petrila, și-l introduce pe Birligea, mutare care s-a dovedit decisivă pentru soarta partidei. În min.66, Omrani se luptă pentru o minge până pe fundul terenului, reușește o centrare impecabilă, iar Birligea îl învinge cu o lovitură ce cap imparabilă pe bravul Aioani! 1-0!

Nimic notabil nu s-a mai petrecut până la finalul partidei, iar CFR Cluj ia o uriașă gură de oxigen și așteaptă mai relaxată partidele contracandidatelor sale la titlu, mai ales pe cea din 8 mai când Craiova și FCSB vor avea meci direct în Bănie. CFR Cluj se deplasează, etapa următoare, la Pitești, pentru partida cu FC Argeș.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut