Cetățeni străini depistați la muncă ilegală pe raza județului Cluj

Polițiștii de imigrări din Cluj au depistat 7 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 30 și 43 ani (6 bărbați din India și o femeie din SUA), care desfășurau activități lucrative fără forme legale pe raza județului.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cetățenii indieni aveau permise de ședere în scop de angajare în muncă la alte societăți comerciale, însă desfășurau activități lucrative la o societate din domeniul confecțiilor metalice de pe raza județului Cluj, fără ca aceasta să obțină în prealabil un aviz de angajare pentru cetățenii străini. De asemenea, cetățeana americană, posesoarea unui permis de ședere în scop de activități comerciale, a fost depistată la lucru fără forme legale” – precizează Serviciul Imigrări Cluj..

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au dispus măsura revocării dreptului de ședere și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile, Față de reprezentanții societăților comerciale au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 70.000 de lei.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut