Cerc de creație pentru adulți, la Gherla

Chiar dacă suntem în plină perioadă a pandemiei, în municipiul Gherla nu  numai copiii au parte de diferite activități meșteșugărești, ci chiar și adulții, adică părinții.

În aceste zile de toamnă, Fundația Culturală „Téka” din localitate organizează un cerc de creație în diferite meșteșuguri  populare pentru adulți, care prevede cinci ședințe, adică întâlniri. Acestea sunt: pâslărit, olărit, ornare turtă dulce, ornamente de Crăciun și emailat bijuterii. Aceste activități meșteșugărești au loc în modernul atelier de ceramică a fundației gherlene de pe strada Fermei, unde există condiții ideale pentru lucrările practice, adică un atelier de creație spațios și bine dotat.

Întâlnirile au loc după-amiază, la ora 17:00, când cei înscriși se găsesc după orele  de muncă de la serviciu și dispun de timp liber suficient. Activitățile sunt conduse de doamna Egri Hajnal, care îi îndrumă în aceste meserii și pe copiii care frecventează cercurile meșteșugărești din cadrul Fundației Culturale „Téka”, unde se inițiază, pe serii, în aceste cercuri peste 50 de elevi începând de la vârsta de 6 și pînă la 18 ani. Mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă cursurile și  cercurile fundației se bucură de mare căutare, atât copiii, cât și adulții realizând ornamente deosebit de frumoase și multicolore.

În ajunul Crăciunului nu lipsește nici tradiționala expoziție de artizanat, de unde oricine din oraș are posibilitatea să-și procure aceste obiecte ingenioase.

Cercul de creație de la Gherla se desfășoară cu respectarea strictă a normelor igienico-sanitare, numărul participanților fiind limitat. Chiar în vecinătatea atelierului de creație se află singurul centru de vaccinare din municipiu, unde de la începutul lunii octombrie a crescut numărul celor imunizați.

Szekely  Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut