Centre de evaluare COVID-19 la două spitale din subordinea Consiliului Județean Cluj

La nivelul a două unități sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii – funcționează câte un centru de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Centrul de evaluare amenajat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, situat pe str. Iuliu Moldovan nr. 23, funcționează de luni până vineri, între orele 07:00 – 20:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul orar 07:00 – 14:00. În cadrul acestuia se efectuează cca. 80 de evaluări pe zi, iar pacienții sunt consultați, evaluați clinic și supuși unor analize de laborator și imagistică medicală. Programările se pot face accesând pagina web www.infectioasecluj.ro/spital/, secțiunea Programări on-line Centru evaluare COVID-19.

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, de pe str. Moților nr. 68, centrul de evaluare a copiilor infectați cu COVID-19 este funcțional de luni până vineri, între orele 08:00 – 11:00 și are o capacitate de evaluare de 9 persoane pe zi. Detalii referitoare la modalitățile de programare se pot obține accesând site-ul www.spitcocluj.ro, secțiunea Centru de evaluare Covid.

Conform celor anunțate, joi, de Consiliul Județean Cluj, serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt decontate de casele de asigurări de sănătate. Persoanele care au COVID-19 se pot prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PC, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, când situația o impune, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut