Centrală fotovoltaică de un milion de euro, la Dej

Companiile E.ON Energie România și Samus TEC Dej au anunțat semnarea unui parteneriat strategic în valoare de circa un milion de euro în cadrul căruia va fi realizat un sistem de generare a energiei fotovoltaice.

E.ON va construi o centrală fotovoltaică cu o putere instalată de 1.108 kWp care va produce anual circa 1.250 MWh de energie electrică din surse regenerabile pentru compania Samus TEC, care își va asigura astfel între 8 și 10% din necesarul de energie electrică. E.ON va monta 3.360 de module fotovoltaice pe acoperișul unei hale din Dej pe o suprafață de aproximativ 10.000 metri pătrați. Astfel, firma dejeană va reduce emisiile de CO2 cu peste 394 tone, iar deșeurile radioactive cu 3,75 kg.

Începând din 2018 și până în prezent, E.ON a dezvoltat peste 120 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienți din sectoare variate ale economiei. Au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii. Odată cu finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare producția totală de energie fotovoltaică va ajunge la 30.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

Samus-TEC Dej, are ca obiect de activitate fabricarea betonului şi a elementelor de beton prefabricate, lucrări de construcţii civile şi industriale, extragerea şi sortarea pietrişurilor şi nisipurilor. Compania deține cea mai modernă fabrică de prefabricate de beton din România, inaugurată în 2018, precum și stații de asfalt și de beton.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut