CECCAR vrea să contribuie la combaterea corupției și a criminalității economice

Organizația International Federation of Accountants (IFAC) a lansat un plan de acțiune pentru combaterea corupției și a criminalității la nivel global, iar Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), cel mai mare organism profesional în domeniul financiar-contabil din Sud-Estul Europei și membru IFAC, a ales să fie parte a acestui plan.

Profesia contabilă din România, reprezentată de CECCAR, va implementa la nivel național planul de acțiune pentru combaterea corupției și a criminalității economice, elaborat de IFAC prin contribuția membrilor săi.

„Expertul contabil criminalist poate fi angajat să efectueze proceduri de colectare, analiză, evaluare sau interpretare a anumitor aspecte probatorii pentru a sprijini părțile interesate (de exemplu, clientul, consiliul de administrație, sau organismul de reglementare) să ajungă la o concluzie cu privire la temeinicia preocupărilor privind existența eventualelor fraude. Pentru o luptă eficientă în această direcție, este nevoie de profesioniști cu experiență care să privească dincolo de cifre, să identifice povestea pe care o pot spune cifrele și să descopere ceea ce cifrele încearcă să ascundă.”, este de părere președintele Consiliului superior al CECCAR, expert contabil, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova (foto stânga).
CECCAR, cu o istorie de peste un secol, este singurul organism profesional din România care acordă calificările de expert contabil și contabil autorizat. Cu reprezentare în fiecare județ al țării, inclusiv în București, CECCAR este membru al celor mai importante organizații profesionale de profil de la nivel mondial – IFAC (International Federation of Accountants) – și european – Accountancy Europe și ETAF (European Tax Adviser Federation).

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut