Cea mai bună elevă din Gherla la Bacalaureat

Învățământul gherlean totdeauna a avut rezultate bune la diferite examene sau olimpiade școlare. Nu este altfel nici în acest an, când o elevă s-a remarcat prin cea mai mare medie la examenul de Bacalaureat recent încheiat, 9.86.

Este vorba de eleva Mara-Alexia Monoșes, de la Liceul Teoretic „Petru Maior”, care a obținut nota 10 la limba și literatura română (coordonator prof. Cosmina Monoșes), nota 10 la istorie (coordonator prof. Mircea Câmpean) și 9.60 la logică, argumentare și comunicare (coordonator prof. Emilia Kaliniak). Rezultatul deosebit încununează o evoluție școlară deosebită, cu performanțe remarcabile. Mara s-a remarcat pe parcursul anilor de liceu prin rezultate excepționale la olimpiadele și concursurile școlare. A fost șefa de promoție a liceului, generația 2023, cu media generală 10.

Viitorul Marei se prefigurează a fi unul special. Performanțele de excepție, perseverența și munca asiduă i-au fost recompensate pe măsură. Pentru rezultatele sale, a fost deja admisă la două prestigioase universități din străinătate – la New York University (campusul Shanghai) și la Sciences Po Paris (campusul Le Havre), unde va studia științe politice, drept internațional și diplomație.

Iată că în municipiul Gherla în această vară au absolvit liceul talente de mare succes, care vor reprezenta orașul de pe Someș și la marile universități de peste Ocean. Faima școlilor gherlene este continuată și în acest an.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut