Ce-și doresc românii de Black Friday

Conform datelor oferite de studiul ”Cumpărăturile de Black Friday în 2022”, realizat de MKOR Consulting, 6 din 10 români intenționează să cumpere cel puțin un produs sau serviciu cu această ocazie.

Chiar dacă majoritatea românilor sunt îngrijorați de inflație (79%) și costul ridicat al vieții (64%), ei plănuiesc să profite de perioada reducerilor de Black Friday pentru a achiziționa produsele pe care și le doresc. Pentru românii cu venituri mici, Black Friday este o ocazie bună de a achiziționa produse pe care altfel nu și le permit, iar 1 din 3 români care intenționează să cumpere la reducere de Black Friday fac asta pentru că obișnuiesc să cumpere la promoție de obicei, nu doar cu această ocazie.

Astfel, mai bine de jumătate dintre consumatori și-au făcut planuri pentru reducerile din luna noiembrie. Tinerii (Generația Z și Millennials, 71%), persoanele cu venituri mari (peste 5000 lei) și părinții (68%) manifestă un interes mai pronunțat pentru ofertele de Black Friday. Articolele de Fashion sunt primele pe lista celor din Generația Z (48%), în timp ce electronicele și electrocasnicele sunt căutate cu prioritate de restul segmentelor de vârstă. Produsele IT&C sunt vizate în principal de persoanele cu venituri mari.

Datele confirmă apetența ridicată a românilor pentru promoții în general, comportament adoptat din ce în ce mai mult în contextul economic actual. Astfel, 78% dintre aceștia declară au căutat mai mult produse aflate la oferte, fiind o soluție preferată în principal de Millenials, cei cu venituri mici și părinți (83%).

Principalele motive pentru care românii intenționează să cumpere de Black Friday sunt achiziționarea de produse sau servicii pe care le urmăresc de mult timp, la prețuri mai bune, obișnuința de a cumpăra produse sau servicii la reduceri și faptul că este o ocazie bună de a achiziționa cadourile pentru Crăciun.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut