Ce facilități vor angajații români în apropierea birourilor

Peste jumătate dintre angajații români consideră că interacțiunea cu colegii în afara biroului crește coeziunea echipei și productivitatea pe termen lung, și spun că au nevoie de spații dedicate socializării, la birou sau în apropierea acestuia.

Mai mult de 53% dintre angajații români consideră că interacțiunea cu colegii în afara biroului, la job sau în timpul liber, este benefică pentru productivitate și crește unitatea echipei, iar circa 90% consideră că existența unor facilități care să stimuleze angajații pentru a face activități de grup sau în aer liber, în apropierea clădirii de birouri, ar avea efect pozitiv asupra lor la nivel personal, dar și asupra echipelor.

Această tendință a devenit tot mai importantă mai ales în rândul tinerilor, care sunt la început de drum în carieră. Astfel, 63% dintre ei consideră că existența în apropierea biroului a unor parcuri și spații verzi ar ajuta la o mai bună relaționare cu colegii de birou. Totodată, ei consideră că dacă ar avea în proximitatea zonei unde lucrează restaurante și cafenele (46%) sau zone dedicate socializării în interiorul clădirilor de birouri (30%) ar reuși să lege relații mai bune cu colegii și să contribuie astfel la dezvoltarea echipei.

Un sondaj realizat recent de dezvoltatorul de spații de birouri Genesis Property arată că, în prezent, 2 angajați din 10 declară că nu au în jurul biroului lor nicio facilitate de petrecere a timpului de după program sau de socializare. Alții 41% spun că au restaurante și cafenele și tot 41% menționează parcuri și zone verzi, în timp ce doar 8,8% beneficiază de zone de activități recreative. În viața extraprofesională, angajaților români le lipsesc cel mai mult plimbările în natură (51%), interacțiunile sociale cu colegii (29,2%) sau participarea la evenimente (31,5%).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut