Câți clujeni au primit stimulentul pentru creșterea copilului

În a cincea lună a anului în curs, suma totală achitată la nivel național aferentă stimulentelor de inserţie pentru creşterea copilului s-a ridicat la 64,142 milioane de lei, iar suma medie plătită în Cluj s-a situat cu mult sub media nțională.

Suma medie acordată ca stimulent de inserție a fost, la nivel național, de de 731,05 lei, cea mai mare valoare medie fiind consemnată în judeţul Botoşani – 849,21 lei, iar cea mai mică în Bucureşti 673,36 lei. În județul Cluj, suma medie plătită a fost de 690,87 lei, iar suma totală achitată în acest scop s-a ridicat la 3.028,792 lei.

Conform datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, în luna mai erau înregistraţi 87.740 de beneficiari ai stimulentului, cei mai mulţi în Bucureşti – 12.554 persoane şi în judeţele Cluj – 4.384, Timiş – 4.105 şi Iaşi – 3.848.
Reamintim că de acest stimulent pot beneficia persoanele care îndeplinesc condiţiile de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului (au realizat venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, ori s-au aflat în perioade asimilate, pentru perioada de 12 luni în ultimii 2 ani anteriori naşterii copilului sau, după caz, a datei în care s-a aprobat adopţia, a fost făcută încredinţarea ori s-a instituit plasamentul sau tutela) şi realizează venituri supuse impozitului pe venit, până la vârsta de 2 ani a copilului, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut