Câte microberării există în România

Datele furnizate de Asociaţia Berarii României, arată că piaţa berii a rămas relativ stabilă în 2021, consumul fiind de 16,6 milioane de hectolitri (hl), comparativ cu 16,75 milioane de hl în 2020 şi 16,7 milioane de hectolitril în 2019.


Berarii locali au continuat să diversifice tipurile de bere, ca răspuns la preferinţele tot mai variate ale românilor. Mixurile de bere şi berile aromatizate, precum şi berea fără alcool, au înregistrat cele mai mari creşteri, de aproximativ 20%, în timp ce specialităţile au scăzut cu 43%.
La nivel de ambalaje, piaţa berii revine la tendinţele de dinainte de criză, iar sticla creşte în timp ce PET-ul pierde teren. Astfel, sticla înregistrează o creştere faţă de anul anterior, ajungând să deţină
peste 31% din piaţa ambalajelor. Şi doza şi butoiul marchează creşteri.

Deşi pe parcursul anului trecut s-a consemnat o creştere a importurilor, de 0,5 milioane hl, atingând un total de 0,69 milioane hl, piaţa locală a berii continuă să îşi păstreze caracterul profund naţional, astfel că ponderea producţiei locale rămâne de circa 97% din consumul intern. Exporturile de bere au scăzut uşor, atingând 0,49 milioane hl.
De remarcat că numărul producătorilor de bere a crescut anul trecut la 93, faţă de 86 în 2020, 85 fiind microberării, iar restul producători mari.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut