Câte funcții de șefi dispar din Primăria Cluj-Napoca

Peste 20 de şefi din Primăria Cluj-Napoca îşi vor pierde funcţia de conducere iar alte peste 130 de posturi vacanțe dispar din organigramă. Asta dacă ordonanța privind măsurile bugetare pentru reducerea deficitului bugetar din 2023 şi anii următori va fi adoptată în forma în care a fost lansată în dezbatere publică.

„Odată cu desfiinţarea funcţiei de şef birou se desfiinţează şi structurile organizatorice care funcţioneză ca birouri”, se arată în textul final al ordonanţei privind reducerea cheltuielilor bugetare, aflat acum în dezbatere publică.

Conform unei analize a „Făclia de Cluj” asupra organigramei şi statutului de funcţii ale instituţiei, 25 de funcții de șef birou vor fi desființate. Cei vizați din Primăria Cluj-Npoca de această ordonanță sunt: Vasile Țene-șef Bioru Învățământ, Mureșan Andreea-șef Birou strategii urbane; Botezan Emilia Alina-șef Birou relații externe și investitori; Pop Horațiu-șef Birou eficiență Energetică; Ovidiu Rațiu-șef Birou evidență străzi; Feti Tiberiu-șef Birou activități interne; Boca Cristian-șef Birou refațadizări imobile; Nicolae Rotar-șef Birou ordine Publică-zona I; Vasiel Poptelecan-șef Birou ordine Publică zona II; Loredana Poleincă-șef Birou ordine publică zona II; Gabriel Badiu-șef Birou ordine Publică Zona IV; Leon Bura-șef Birou zona V; Dorin Bbereschi-șef Birou zona VI; șef Birou Zoja VII-vacant; șef Birou fluidizare trafic-vacant și Carmen Pătraș-șef Birou juridic;

Ar mai fi vizată funcția de șef birou inspecție fiscală și șef Birou juridic achiziții investiții

De asemenea intră și birourile de la Serviciul public pentru administrare obiective culturale: șef birou Programe Culturale și pentru Tineret; șef Birou Managementul evenimentelor; șef birou Economic, juridic, resurse umane și birou Administrativ – achiziții publice.

Conform proiectului de ordonanţă, şefii de birou pot ocupa, după desfiinţarea acestor posturi, o funcţie publică de conducere ierarhic superioară corespunzătoare vechimii, experienţei, studiilor de specialitate sau a unei funcţii publice de execuţie vacante de comun acord cu conducătorul unităţii. „Funcţia publică de conducere de şef de birou poate fi transformată într-o funcţie publică de conducere superioară cu încadrarea în normativul de personal şi procentul de funcţii de conducere prevăzute de prezenta lege şi personalul cu funcţie publică de şef birou îl poate ocupa cu acordul acestuia (primarul, n.r.)”, se mai arată în textul proiectului de act normativ. În prezent, conform Codului Administrativ, funcţiile de conducere trebuie să fie de maxim 12% din numărul total al posturilor aprobate într-o instituţie. În schimb, ordonanța aflată în dezbatere publică reduce acest procent la 8%.

Din informaţiile Făclia de Cluj, Primăria Cluj-Napoca are are peste 1166 de posturi aprobate, iar vacante sunt 133. Odată scăzute din organigramă posturile vacante (ordonanţa prevede, de asemenea, eliminarea acestora), la nivelul Primăriei Cluj-Napoca vor fi în jur de 1033 de funcţii.

Doar două funcții de șef birou la CJ Cluj

La Consiliul Județean Cluj sunt doar două funcții de șef birou, una este funcție publică iar cealaltă contractuală. În total, în organigrama Consiliului Județean Cluj sunt prevăzute 324 de posturi.

La Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului nu sunt posturi de șef birou

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Cluj spun că nu se pune problema desființării unor posturi de șefi birou, pentru că la nivelul instituției sunt doar servicii și compartimente.

Nicoleta Molnar, director Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC): „La nivelul DGASPC Cluj nu este cazul desființării posturilor de șefi birou, deoarece în cadrul instituției sunt doar servicii și compartimente”.

REDACTIA

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut