Câte bilete de tratament primesc pensionarii, și de când se pot depune cererile pentru acestea

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale vrea să aloce în acest an 200 de milioane lei pentru biletele de tratament balnear acordate prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), sumă din care pot fi achiziționate maxim 101.000 de bilete.

Suma este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică. Din cele 101.000 de bilete, maxim 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP, iar celelalte vor fi asigurate în alte unităţi de profil, prin contracte încheiate cu operatori economici. Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament şi acoperă un sejur de 16 zile, vor fi repartizate pe 19 serii. Maximum 15% dintre bilete vor fi acordate gratuit beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.
Biletele pot fi solicitate de pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii. Distribuirea biletelor se face prin casele teritoriale de pensii.

Casa Judeţeană de Pensii Cluj a anunțat că va prelua cererile pentru acordarea biletelor de tratament, la ghişeele 7 și 8 ale instituției, începând de luni 17 ianuarie. Cererile se pot înregistra și la Casele Locale de Pensii Turda și Dej dacă solicitanții au domiciliul în raza acestora.

Solicitanţii biletelor trebuie să anexeze formularului de cerere și declarației un act de identitate (copie), un cupon de pensie (copie), o adeverință eliberată de angajator cu venitul brut realizat, după caz (original), precum și documentul care permite acordarea gratuită a biletului de tratament (hotarârea comisiei de aplicare a prevederilor legii speciale a cărui beneficiar este solicitantul, certificat de handicap, program de recuperare , după caz, în copie). Cererile se găsesc la ghișeele instituției sau se pot descărca de pe site-ul instituției (www.pensiicluj.ro) de la secțiunea formulare/ pensii. Casa precizează că numărul de înregsitrare nu reprezintă un criteriu la acordarea biletului de tratament.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut