Câte bilete de tratament au la dispoziție pensionarii în acest an

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a anunțat aprobarea unui buget de 200 de milioane de lei pentru bilete la tratament balnear prin Casa Naţională de Pensii Publice, în acest an.


Din această sumă se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP. Biletele vor fi repartizate pe maxim 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile. Biletele pot fi solicitate de pensionarii şi de asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale. Numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alţi operatori economici urmează să fie stabilit prin încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în 2020.

Casa Judeţeană de Pensii Cluj (CJPC) preia încă din ianuarie cererile pentru acordarea biletelor de tratament, la sediul din Cluj-Napoca (str. G. Coșbuc nr. 2, ghişeele 7 și 8), și la Casele Locale de Pensii Turda (str. Republicii, nr. 15) și Dej (str. 1 Mai, nr. 25), dacă solicitanții au domiciliul în raza acestora.

Solicitanţii trebuie să anexeze la cerere, declarație, act de identitate (copie), cupon de pensie (copie), adeverință eliberată de angajator cu venitul brut realizat, după caz (original), documentul care permite acordarea gratuită a biletului de tratament (hotarârea comisiei de aplicare a prevederilor legii speciale a cărui beneficiar este solicitantul, certificat de handicap, program de recuperare , după caz (copie). Cererile se găsesc la ghișeele instituției sau se pot descărca de pe site-ul www.pensiicluj, de la secțiunea formulare/ pensii. CJPC precizează că numărul de înregistrare nu reprezintă un criteriu la acordarea biletului de tratament.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut