Câte benzinării a amendat Inspecția Muncii în Cluj

În cursul săptămânii trecute, Inspecția Muncii a efectuat 1.824 de controale la benzinării din toată țara, în urma cărora au constatat nu mai puțin de 2.610 neconformități, iar excepție nu au făcut nici benzinăriile clujene.

În cadrul campaniei desfășurate săptămâna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a aplicat 6 amenzi, în cuantum total de 19.500 lei, la 6 angajatori din cei 15 controlați în județul nostru. Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea repausului săptămânal, lipsa evidenței orelor de muncă prestate de fiecare angajat, nepurtarea echipamentului individual de protecție, lipsa autorizării activității desfășurate din punct de vedere al securității și sanatății în muncă, precum și pentru nereguli privind semnalizarea permanentă.

La nivel național au fost aplicate 1.171 de sancțiuni, din care 1.009 avertismente și 162 amenzi, în valoare totală de 702.300 lei. De asemenea, pentru remedierea neconformităților constatate, au fost dispuse 1824 de măsuri, cu termene de îndeplinire precise.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut