Cât mai mulți clujeni la bugetarea participativă!

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, atrage atenția că e important ca la procesul de bugetare participativă să ia parte cât de mulți clujeni.

Sunt ultimele zile în care se mai pot depune proiecte în cadrul procesului Bugetare participativă.

Primăria Cluj-Napoca anunță că duminică, 3 iulie, ora 23:59 este ultima zi în care cei care locuiesc, lucrează sau studiază la Cluj-Napoca și au peste 18 ani pot depune proiecte în cadrul procesului de Bugetare participativă.

Astfel, clujenii au posibilitatea să depună 6 proiecte – câte un proiect pentru fiecare domeniu:  alei, trotuare și zone pietonale; mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; spații verzi și locuri de joacă; amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public etc.); infrastructură educațională și culturală; orașul digital.

Procesul Bugetare participativă online 2022 se desfășoară conform următorului calendar: 4 iulie – 2 octombrie – analiza proiectelor; 3 octombrie – 6 noiembrie – vot proiecte; 7 noiembrie – 13 noiembrie – validare vot proiecte; 14 noiembrie – afișare rezultate finale.

Cetățenii pot depune câte un proiect pentru fiecare din cele 6 domenii menționate mai sus. Valoarea fiecărui proiect nu trebuie să depășească 400.000 euro (TVA inclus).

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online vor putea înscrie propuneri de proiecte în perioada până în data de 3 iulie, cu sprijinul Primăriei.  La Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” va fi amenajat un birou unde, în fiecare zi din perioada de depunere (de luni până vineri), între orele 10:00 – 17:00,  funcționari ai Primăriei vor ajuta cetățenii să depună proiecte pe platformă și vor oferi informațiile necesare. Vor fi luate în considerare doar propunerile care sunt depuse prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro.

Regulamentul procesului este disponibil integral pe platforma www.bugetareparticipativa.ro.

„În momentul în care am inițiat acest proiect, eram singurul oraș din țară care avea acest proces de bugetare participativă… mai ales că discutăm și de un proces de biugetare participativă online. Am fost și suntem model de bune practici și la nivel european cu acest proces. Astfel, încercăm să implicăm cetățenii în deciziile pe care le luăm în oraș și până la urmă trebuie să realizăm acele proiecte pentru comunitate pe care aceasta și le dorește. E foarte important să participe cât mai mulți cetățeni la acest proces de bugetare participatică, pentru că au șansa ca noi să promovăm un proiect pe care și-l dorec foarte tare. Anul acesta avem 400.000 euro pentru fiecare proiect. Deja sunt implementate câteva proiecte de succes și aș aminti transportul cu autobuzele școlare pentru copii sau toaletele amplasate ecologice cu autocurățare sau extinderea Școlii Ion Creangă, ce este în crus de implementare pe bugetare participativă. Ne-am inspirat în activitatea noastră și din celelalte proiecte depuse (n red necâștigătoare), chiar dacă ele nu au fost votate sau nu au îndeplinit numărul maxim de voturi. Deci este important acest proces, ca și proces transparent de luare a deciziilor, pentru comunitatea noastră, care va avea mari beneficii pentru toți ceetățenii municipiului Cluj-Napoca”, a declarat Dan Tarcea.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut