Câștigătorii competiției studențești Energy Challenge

Echipa formată din studenți de la universitățile „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, „Ion Mincu” și The Entrepreneurship Academy din București este echipa care a câștigat Marele Premiu Energy Challenge – ediția 2021, în valoare de 3.000 de euro.

Proiectele și ideile inovatoare care au fost propuse la cea de-a VII-a ediție a competiției studențești Energy Challenge, organizată de compania E.ON România, au stat și în acest an sub semnul unor teme de mare actualitate în domeniul energiei: Eficiență Energetică & Optimizare Rețea, Energie Verde, Digital & Smart și Produse/ Servicii Clienți.

“Smart Rides” este proiectul care a obținut punctajul cel mai mare și a plasat echipa pe locul I. Proiectul a propus o aplicație de ride-sharing destinată angajaților corporatiști, utilă atât pentru organizarea flotei auto interne, cât și pentru autoturismele personale.

Pe locul II s-a clasat echipa „David Technologies”, formată din studenți de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Tinerii au creat un sistem de irigații inteligent, foarte util mai ales în condiții de deficit hidrologic. Pentru această inițiativă, fiecare membru al echipei a fost răsplătit cu câte un iPad.

Foarte aproape ca punctaj a fost și proiectul „Doctorescu”, clasat pe locul III. Echipa formată din studenți de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a propus un igenios sistem de generare de energie electrică folosind plăci de teracotă/ dale pe podele/ alei, care produc electricitate prin compresie datorită greutății pietonilor. Proiectul a fost premiat cu vouchere eMAG în valoare de 1.000 lei.

Marea finală a avut loc în mediul online și a reunit cinci echipe de la universitățile „Babeș-Bolyai” – Cluj-Napoca, „Ion Mincu” – București, The Entrepreneurship Academy – București, „Vasile Alecsandri” – Bacău, „Alexandru Ioan Cuza”- Iași, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” – Târgu Mureș, „Gheorghe Asachi” – Iași și „George Enescu” – Iași. În concurs au fost înscrise 16 echipe din 12 centre universitare din țară.

Competoția E.ON Energy Challenge a fost inițiată în anul 2015 și de atunci a antrenat peste 260 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative inedite, unele dintre acestea fiind replicate în cadrul companiei E.ON.

  1. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut