Case inundate de o conducă spartă la Cluj-Napoca

Trei case de locuit și cinci autoturisme aflate într-o parcare subterană au fost inundate iar mai multe bunuri au fost afectate în urma unei avarii la o conducă de alimentare cu apă din Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc vineri seara în zona străzii Dragalina, pompierii acționând pe parcursul întregii nopți pentru a evacua apa din spațiile inundate.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a venit în jurul orei 21.30, iar în momentul sosirii pompierilor la fața locului, apa inundase carosabilul străzilor Mamaia și Dragalina, precum și un parcaj subteran, în care se aflau parcate cinci autoturisme, trei case de locuit, patru spații tehnologice din subsolul a patru blocuri de locuințe, un garaj și un beci.
O echipă a furnizorului de utilități a trecut la oprirea deversării apei, iar echipajele de pompieri au acționat, pe parcursul întregii nopți, cu două autospeciale, două motopompe remorcabile și patru motopompe transportabile pentru a evacua apa din spațiile inundate. Intervenția pompierilor a fost sprijinită de două autocisterne, dotate cu motopompe, ale furnizorului de utilități.

Potrivit pompierilor, spațiile inundate au fost eliberate de apă abia la primele ore ale dimineții.

De asemenea, o echipă a furnizorului de utilități desfășoară lucrări pentru reparația magistralei și reluarea furnizării de apă potabilă în zonă.
Cele mai însemnate pagube au fost înregistrate în parcajul subteran, în care au fost inundate în totalitate cinci autoturisme. Au mai fost distruse bunuri din trei case de locuit, în care apa a avut adâncimea de cca 15 cm.

apa1 apa2 apa3 apa4
<
>

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut