Case distruse de incendii la Huedin, Vânători și Panticeu

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit, sâmbătă, pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o casă de locuit de pe strada Vlădeasa.

La fața locului au fost dislocate două autospeciale pentru stins incendii și un echipaj SMURD, în momentul sosirii acestora imobilul, cu o suprafață de cca 30 mp, fiind cuprins în totalitate de flăcări. O tânără în vârstă de cca 20 de ani a fost consultată de către echipajul SMURD, fără a fi transportată la spital.

Operațiunile pentru stingerea incendiului au durat mai bine de o oră, fiind limitată extinderea acestuia la o casă mobilă situată în apropierea structurii cuprinse de flăcări.

Cauza probabilă a incendiului a fost utilizarea lichidelor combustibile pentru aprinderea focului din sobă.

Tot sâmbătă, și tot pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o casă de locuit din localitatea Vânători, comuna Ciucea.

Și aici, cele două autospeciale pentru stins incendii și un echipaj SMURD dislocate la fața locului au găsit un imobil cu o suprafață de cca 60 mp cuprins în totalitate de flăcări. O femeie în vârstă de cca 50 de ani a fost consultată de către echipajul SMURD, fără a fi transportată la spital.

Operațiunile pentru stingerea incendiului au durat cca 30 de minute, fiind limitată extinderea focului mai departe de limitele în care a fost găsit.

Cauza probabilă a incendiului a fost coșul pentru evacuarea fumului neizolat necorespunzător față de materiale combustibile.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o anexă gospodărească situată în localitatea Câțcău.

S-a acționat mai bine de 40 de minute pentru lichidarea focarelor, fiind limitată propagarea focului mai departe de limitele în care s-a găsit, Acoperișul anexei a fost distrus pe o suprafață de cca 40 mp.

Nu au fost persoane care să solicite consult medical.

Vineri, pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins acoperișul unei case de locuit din localitatea Panticeu.

Intervenția a fost îngreunată din cauza drumului greu accesibil, pompierii fiind nevoiți să ajungă la locul incendiului cu mașini de teren.

„Casa se afla la un kilometru și jumătate de drumul cu acces pentru autospeciale, astfel că pompierii au fost duși la locul intervenției cu mașini de teren. Neavând acces cu autospecialele la casa aflată în flăcări, au folosit mijloace manuale pentru a stinge incendiul” – a precizat ISU Cluj.

Casa a fost distrusă în totalitate. În urma acestui incendiu un bărbat de 70 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și a primit îngrijiri medicale de la echipajul SAJ, refuzând transportul la spital.

Cauza probabilă a incendiului a fost o defecțiune a instalației electrice a casei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut