Casa Pneumologilor Români: Platformă online pentru persoanele cu afecțiuni cronice respiratorii

Societatea Română de Pneumologie (SRP) a lansat, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului, proiectul https://casapneumologilor.ro/, o platformă pentru pacienții cu afecțiuni cronice respiratorii.

Platforma „Casa Pneumologilor Români” va pune la dispoziția utilizatorilor două instrumente noi și utile: „Harta pneumologilor români” și aplicația „Navigator”, informează AGERPRES.

În prima etapă a programului va fi implementată „Harta pneumologilor români”, un instrument care vine în sprijinul celor care au nevoie de asistență medicală de specialitate. Harta va permite fiecărui utilizator să localizeze rapid specialistul aflat cel mai aproape de el. Aplicația „Navigator” va deveni operațională într-o a doua etapă, după ce va fi completată „Harta Pneumologilor”. Prin intermediul acestei aplicații, pacienții se vor putea programa la o consultație la un medic pneumolog înscris în platformă, apelând call center-ul pus la dispoziție prin numărul de telefon 021.9904, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 9:00-18:00. Operatorul va prelua apelul și, în funcție de opțiunile exprimate de pacient (medic, județ, localitate), va efectua programarea consultației de specialitate la medicul indicat, informându-l ulterior cu privire la data programării.

„Programările se vor putea face atât în centrele de stat, cât și în cele private. În funcție de relația contractuală pe care o are instituția în care lucrează medicul solicitat cu Casa de Asigurări de Sănătate, consultația poate fi gratuită (în baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie) sau contra cost (dacă instituția unde lucrează medicul pneumolog nu se află în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate). Toate aceste detalii vor fi comunicate pacientului de către operator”, precizează SRP într-un comunicat de presă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut