„Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL”

Reprezentanții USR Cluj au atras atenția, în cadrul unei conferințe de presă, că Uniunea este singura alternativă pentru a schimba cu adevărat lucrurile în România, și au precizat că au lansat Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL, un document în care sunt punctate eșecurile actualei coaliții, de la preluarea puterii.

Liderul USR Cluj, deputatul Oana Murariu, a declarat că această carte a fost lansată oficial, la nivel național. „De ce Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL? Pentru că 85% dintre români consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită, pentru că avem, din 2004 încoace, pentru prima dată peste 15% inflație, pentru că sunt cele mai mari scumpiri de prețuri pentru toate produsele, pentru că actualul guvern eșuează în ce privește PNRR. Ratează jaloanele, fac totul rapid, ca să bifeze. Pentru că ne-au promis stabilitate și într-un an patru miniștri din Guvern au demisionat pentru acuzații de plagiat, pentru incompatibilitate cu viziunea președintelui Iohannis sau pentru dosare penale. Nu cred că asta ne dorim în continuare… așa că USR este alternativa. Noi, la Cluj vom construi împreună pentru a avea procentul pe care ni-l dorim în 2024, și nu pentru a bifa opțiuni, ci pentru ca parlamentarii noștri, consilierii locali, județeni să aibă șansa să implementeze cât mai multe proiecte”, a spus Oana Murariu.

La rândul său, deputatul USR de Cluj și vicepreședinte al organizației județene, Viorel Băltărețu, a reproșat coaliției de guvernare în primul rând restanțe în infrastructură.

În momentul de față, la nivel național, există blocate sau anulate licitații pentru 815 kilometri de autostrăzi, au fost reziliate contracte pentru 330 de kilometri, și pentru alți 660 de kilometri de autostrăzi sau drumuri naționale care se aflau în proiectare termenul de finalizare sau efectiv ce se va întâmpla cu ele este incert. La Cluj, încerc și împing de la spate proiectul A3 Tureni, acel drum expres de doar câ

țiva kilometri care ar putea să rezolve foarte multe probleme, și din păcate anul acesta nu mai văd posibilă măcar lansarea licitației pentru acest tronson. (…) Pe POIM mai sunt bani, România o să piardă bani, din acest program. Sper ca anul viitor să executăm ceva din acea bucată”, a declarat Viorel Băltărețu. El a menționat și proiectul centurii metropolitane care, spune el, se mișcă extrem de greu.

Avem din păcate creșteri de taxe, chiar dacă manualul de de economie spune că în perioade de criză nu creștem taxele, realitatea este că în România astăzi au crescut taxele pe muncă, dar și taxele pentru bussines-uri”, a adăugat Viorel Băltărețu.

La rândul său, consilierul județean USR, vicepreședinte al organizației județene, Mihai Iepure, a subliniat că actuala coaliție, mai exact Ministerul Sănătății nu a făcut nimic pentru sistemul medical, deși infrastructura în acest domeniu este deficitară. Mai mult, a completat el, se ratează cu fiecare ocazie jaloanele din PNRR, în acest sens.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut