Caritas – scurtă istorie ilustrată

Institutul Francez din Cluj-Napoca găzduiește, între 12 mai și 3 iunie, expoziția Luciei Mărneanu ce reface, mizând pe ironie subtilă și dramatism, prin desen și text, istoria unui fenomen amplu – Caritas, astăzi parte din memoria colectivă a locuitorilor orașului de pe Someș.

Seria celor 40 de reprezentări grafice pe care le putem viziona este rezultatul unei analize îndeaproape a documentelor emblematice pentru fenomenul devenit un adevărat miraj la vremea respectivă.

Consultant artistic: Petro Ionescu, curator: Georgia Țidorescu

Expoziția Caritas poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul 10.00 – 17.00. Vernisajul va avea loc joi, 12 mai, de la ora 18.30.

Program special de Noaptea Muzeelor: 14 mai, 19:00-24:00.

Lucia Mărneanu

Prin activitatea sa, Lucia Mărneanu își propune o problematizare a rolului civic al artei, alternând cu succes actoria, scenografia, pictura murală, ilustrația și actul de performance. Este cunoscută publicului pentru rolul din ˮParallelˮ, spectacol premiat de UNITER.

A urmat cursurile programului Master of Theatre Making DasTheatre la Amsterdam, iar un  proiect recent al ei este albumul de artist intitulat ˮAn Almost Political Diaryˮ apărut la editura Idea.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut