Care sunt cele mai frecvențe urgențe stomatologice şi cum acţionezi?

Trebuie să recunoaştem faptul că durerile de dinţi şi măsele pot fi cu adevărat supărătoare. Te pot lua prin surprindere şi pot fi intense.

O durere intensă, persistentă, resimțită la nivelul danturii este un semn clar al unei urgențe stomatologice. Aceste situații nu trebuie ignorate şi trebuie mers rapid în cabinetul medicului pentru a fi remediate.

Atunci când vorbim de copii, o problemă stomatologică frecvent întâlnită este poziția incorectă a dinților. Dacă anomalia dentară a celui mic este deja vizibilă, trebuie să ceri imediat sfatul unui ortodont Cluj. În cazul în care locuieşti în altă regiune, este important să contactezi cel mai apropiat cabinet medical sau pe cel al clinicii la care ești abonat în vederea stabilirii planului de acţiune.

Urgențe stomatologice

Durerea acută a unui dinte este o urgenţă medicală. Studiile de specialitate au arătat ce 30% din populaţie suferă cel puțin o dată pe an de o astfel de durere ce poate ascunde o infecție sau o problemă a maxilarului. Durerile dentare nu vin singure, de obicei sunt însoțite de alte simptome precum iritația locală, apariția abceselor sau mirosul neplăcut al cavității bucale.

Cariile dentare netratate au un potențial ridicat de a se transforma în urgențe medicale. Evoluţia acestora este de cele mai multe ori nefavorabilă, problemele ajungând la nerv şi producând dureri intense. Durerea se ameliorează odată cu intervenția medicului prin obturarea canalului şi, dacă este cazul, cu tratament medicamentos.

Traumatismele dentare sunt urgenţe medicale care trebuie să te aducă cât mai rapid în cabinetul medical. În anumite situaţii, ignorarea unei astfel de situații poate înseamnă pierderea iremediabilă a dintelui.

Urgente ortodontice

În cazul copiilor, pierderea prematură a dinţilor de lapte, pierderea târzie a dinţilor de lapte, creșterea defectuoasă a dinţilor şi durerile de maxilare apărute din senin necesită intervenția specialistului stomatolog, respectiv a medicului ortodont.

Dacă vorbim de afecţiuni ale copiilor, nu doar durerile dentare şi inflamaţiile trebuie să ne dea de gândit. Problemele menționate anterior sunt mai rapid rezolvate dacă se acţionează prompt. Purtarea aparatului dentar poate fi un adevărat calvar, însă, atunci când se intervine la timp, rezolvarea se realizează mai ușor şi mai confortabil pentru cel mic.

Acestea sunt doar o parte dintre problemele care pot afecta sănătatea cavităţii bucale. Chiar dacă nu se văd, la fel ca alte afecţiuni medicale, problemele stomatologice nu sunt mai puțin dureroase şi necesită intervenţia specialiştilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut