Care regiuni din România pot primi ajutoare. Care este situația în Cluj

Comisia Europeană a aprobat harta pe baza căreia în România se vor acorda ajutoare regionale în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2027.

Șapte regiuni din România – Nord-Vest (unde se află situat și județul Cluj), Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Vest – se numără printre regiunile cele mai defavorizate din Uniunea Europeană, cu un PIB pe cap de locuitor sub 75 % din media UE, și sunt eligibile pentru a primi ajutor în temeiul derogării de la articolul 107, cu intensități maxime ale ajutorului pentru întreprinderile mari cuprinse între 30% și 60%, în funcție de PIB-ul pe cap de locuitor al zonei respective. Aceasta include o creștere de 10 % pentru anumite părți ale regiunilor în cauză care au fost afectate de o pierdere relativ ridicată a populației în ultimul deceniu.

De asemenea sunt eligibile 28 de municipii din regiunea Ilfov, cu intensități maxime ale ajutoarelor pentru întreprinderile între 35% și 45%.

În domeniile de mai sus, intensitățile maxime ale ajutoarelor pot fi majorate pentru investițiile inițiale cu costuri eligibile de până la 50 de milioane euro, cu 10% pentru investițiile realizate de întreprinderile mijlocii și cu 20% pentru investițiile realizate de întreprinderile mici.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut