Caravana Meseriilor, pentru promovarea învățământului profesional și dual

Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează, în perioada 15 – 25 martie, o „Caravană a Meseriilor”, pentru promovarea învățământului profesional și dual în rândul elevilor claselor a VIII-a din județul Cluj.

Activitățile se vor desfășura online, pe zone ale județului Cluj, după următorul grafic: 15 martie – școli din zonele Huedin și Gherla; 16 martie – școli din zonele Turda și Câmpia Turzii; 17 martie – școli din zona Dej; 18 – 25 martie – școli din municipiul Cluj-Napoca și comunele limitrofe, zona metropolitană.

La activități vor participa elevii din clasele a VIII-a și părinții/ susținătorii legali ai acestora, precum și directorii unităților de învățământ preuniversitar din județ, care au în oferta educațională clase de învățământ profesional/ dual. Aceștia vor informa operatorii economici, parteneri ai școlilor, cu privire la calendarul activităților și la modalitatea de conectare online la activitățile programate, astfel încât cei care doresc să-și promoveze pe această cale oferta educațională, să aibă posibilitatea de a se adresa direct elevilor și părinților – precizează IȘJ Cluj.

Potrivit declarației inspectorului școlar general Marinela Marc, la nivelul județului Cluj, pentru înscrierea în clasa a IX-a, în anul școlar 2021-2022, sunt aprobate 82 de clase învățământ liceal teoretic, 24 de clase învățământ liceal vocațional, 37 de clase învățământ liceal tehnologic și 44 de clase învățământ  profesional și dual.

„A fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru societatea în care trăim, nu puține fiind elementele de luat în considerare atunci când trebuie să alegem o unitate de învățământ și o specializare” – declară Marinela Marc, subliniind că, în prezent, clasele de învățământ profesional și dual sunt susținute financiar de agenții economici, care, pe lângă sprijinul oferit prin bursa guvenamentală, oferă  elevilor și alte stimulente. Însă, „cel mai important este că aceste companii creează mediul pentru stagii de pregătire practică de calitate și oferă posibilitatea angajării după absolvire”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut