Candidat eliminat pentru tentativă de fraudă, la prima probă scrisă a Bacalaureatului de toamnă

Un candidat a fost eliminat, marți, 16 august, pentru tentativă de fraudă, la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, proba la Limba și literatura română. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

La această probă – informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj – au fost prezenți 432 candidați, iar 56 candidați au absentat. Pentru 313 candidați, înscriși la această sesiune a examenului național de Bacalaureat, nota obținută la proba E.a), disciplina Limba și literatura română, este recunoscută din sesiunile anterioare.

Examenul continuă miercuri, 17 august, cu proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c), urmată, joi, 18 august, de proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) și vineri, 19 august, de proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b). În perioada 22-29 august se vor desfășura probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă de circulație internațională, precum și evaluarea competențelor digitale.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul dedicat este prevăzută pentru data de 31 august, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate în 3 septembrie.

Reamintim că nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase).

Pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, cei interesați au la dispoziție liniile TelVerde 0800 801 100 – Ministerul Educației și 0800 816 264 – Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut