Campionatului Național Women Rally – etapa a III-a, Cluj-Napoca, 16-17 septembrie 2022

Cluj-Napoca găzduiește la finalul acestei săptămâni, vineri și sâmbătă, 16 – 17 septembrie, cea de-a III-a etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service.

Premieră la “Raliul Frumuseții”

Ultima rundă a sezonului din “Raliul Frumuseții” va fi una cu totul și cu totul specială – anunță organizatorii. După ce, la etapa de la București, de la sfârșitul lunii iunie, a condus una dintre mașinile ce au deschis competiția, Alina Dumitru, singura campioană olimpică la judo a României și ambasador Women Rally, a decis să ia startul la Cluj în calitate de concurentă. Alina o va avea în dreapta sa pe Beatrice Mercado, editor al revistei “Născut pentru Sport”, alături de care va concura la clasa mașinilor modificate.

Din sala de gimnastică, la volan pe circuit

O altă surpriză a ediției din acest an o reprezintă prezența fostei gimnaste Silvia Stroescu la volanul unei mașini de deschidere. Multiplă campioană națională, campioană europeană, mondială, dar și campioană olimpică în 2004, la Atena, în concursul pe echipe, Silvia a rămas implicată în lumea gimnasticii, devenind arbitru internațional și comentator sportiv. Este Maestră a Sportului de mai bine de două decenii și o mare iubitoare a mașinilor de curse.

De la cai, la “cai putere”

Etapa Women Rally de la Cluj-Napoca se bucură, de asemenea, de prezența, tot în calitate de ambasadoare, a Marilenei Mladin.

Îndrăgostită de cai, Marilena Mladin, președinte al Federației Ecvestre Române din 2019, va testa “caii putere” la Women Rally. Va fi supravegheată îndeaproape, pe circuit, de fiica sa, Alexandra, care a reușit rezultate remarcabile în ultimii ani în competițiile ecvestre de sărituri peste obstacole.

Joacă în “Liga Adrenalinei

De la etapa de la Cluj-Napoca nu putea lipsi Cristina Pîrv, cea mai valoroasă jucătoare din istoria voleiului românesc. Originară din Turda, Cristina a câștigat două titluri naționale cu Dinamo, a fost căpitan al echipei naționale ani la rând și a evoluat în cele mai puternice ligi mondiale. A petrecut nu mai puțin de 27 de ani departe de România, timp în care a jucat volei de cel mai înalt nivel în Italia, Rusia, Franța, Argentina și mai ales Brazilia. De trei ani s-a întors acasă, la Cluj-Napoca, unde a înființat Academia de Volei Pîrv11, în cadrul căreia pregătește copii pentru marea performanță.

La start, peste 60 de mașini

„După două etape excelente la Timișoara și București ne dorim să încheiem cum nu se poate mai bine sezonul 2022. Suntem în fața ultimei runde, la Cluj-Napoca, unde ne bucurăm din nou de un număr mare de concurente dornice de adrenalină. Vor fi peste 60 de mașini la start și am convingerea că atât participantele, cât și publicul spectator, vor avea parte de un spectacol pe cinste. Mulțumesc tuturor celor implicați în susținerea și organizarea evenimentului, dar și doamnelor și domnișoarelor care au ales să-și testeze limitele la volan într-un cadru organizat și sigur”, declară Laura Savu, fondator și promotor Women Rally.

Startul festiv al etapei de la Cluj-Napoca, ce încheie sezonul Women Rally, va fi vineri, 16 septembrie, de la ora 18:00, pe esplanada dintre stadionul Cluj Arena și Sala Polivalentă BT Arena. A doua zi, sâmbătă, cu începere de la ora 10:00, în parcarea centrului comercial VIVO! Cluj-Napoca vor avea loc probele de concurs.

***

Odată cu ridicarea restricțiilor sanitare, marea familie Women Rally reiterează momentele atingătoare de suflet cu care ani de zile a obișnuit opinia publică, organizând, în cadrul Dineului oficial care va avea loc la RMB Inter Auto, reprezentanță Mercedes-Benz, o licitație în scop caritabil și educațional, cu produse oferite de partenerii evenimentului. Fondurile colectate vor fi direcționate spre un program de implementare a măsurilor de igienă orală pentru copiii aflați în zone defavorizate – „Dinți îngrijiți, copii fericiți”.

***

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2022 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtășește pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la șosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2022 este susținut de Bosch Car Service. Etapa a III-a Cluj-Napoca (16-17 septembrie 2022) a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Castrol, este susținută de Castrol Romania, clasa de mașini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, și este organizată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut