Campionatului Naṭional Women Rally: 80 de concurente la etapa a 3-a, de la Cluj

La acest sfârșit de săptămână (2-3 octombrie) se desfășoară, la Cluj-Napoca, cea de-a treia etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020 și ultima din acest sezon: Trofeul Castrol.

La start se vor alinia 80 de participante, un record absolut la etapele Women Rally și un număr impresionant care concurează chiar și cu listele de înscrieri din campionatele naționale de raliuri sau viteză în coastă. Organizatorii Savu Racing reconfirmă astfel relevanța conceptului Women Rally pe scena automobilismului românesc și continuă să construiască o nouă poartă de acces pentru amatoarele de pilotaj spre trepte mai înalte ale competițiilor pe patru roți.

Cluj-Napoca păstrează formatul tradițional de desfășurare, același de la prima ediție, dedicată centenarului. Startul Festiv va avea loc vineri, la ora 18:00, pe esplanada de la Cluj Arena, după ce concurentele vor lua parte la briefingul obligatoriu. Acestea vor beneficia, ca de fiecare dată, de sfaturi și informații despre pilotaj și conducere defensivă de la ambasadoarele Women Rally – Ramona Rusu (pilot de drift) și Cristiana Oprea (pilot de raliu și fondator al platformei Femei în Motorsport). Celor două li se alătură Mirela Bucovicean, președinta Comisiei pentru Femei FRAS și un pilot cu experiență în raliurile de regularitate și de viteză dedicate vehiculelor istorice.

Sâmbătă, 3 octombrie, este ziua concursului propriu-zis, care este format din două manșe de concurs ce se vor desfășura pe traseul special amenajat în parcarea VIVO, Cluj-Napoca. Startul se va da la ora 09:30, urmând ca manșa a doua să înceapă la ora 14:30. Festivitatea de premiere va avea loc în același perimetru, imediat după încheierea concursului și publicarea rezultatelor, la ora 18:00. Întreg evenimentul se desfășoară conform unui regulament strict de siguranță și acces, adaptat condițiilor actuale de pandemie, astfel că spectatorii vor putea urmări toate momentele Trofeului Castrol exclusiv live, pe pagina de facebook Women Rally.

Lista de înscrieri demonstrează maturitatea la care a reușit să ajungă Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service, organizat sub egida FRAS de doar doi ani. Noile clase 4 și 5, dedicate electricelor, respectiv mașinilor modificate și sportivelor licențiate, vor avea la start 6, respectiv 7 mașini. Concurentele vin din 15 județe, semn că îndemnul Women Rally către femeile pasionate de mașini a ajuns în toată țara.

După etapele desfășurate la Timișoara (24-26 iulie) și București (21-22 august), etapa de la Cluj-Napoca va decide ocupantele podiumurilor de final de an, care vor fi premiate în cadrul Galei Campionilor FRAS.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a Ministerului Tineretului si Sportului şi a Automobil Clubului Român, prin programul Women in Motorsport.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut