Campanie națională de informare despre jocurile video

Ținînd cont de faptul că tot mai mulți consumatori joacă jocuri video (circa 7,9 milioane de consumatori pe smarphone-uri, PC-uri, console sau tablete), fie ei adulți sau copii, InfoCons lansează o Campanie națională de educare și informare a consumatorilor în domeniul jocurilor video din perspectiva protecției consumatorilor.

Consumatorii care întâmpină probleme sau au nevoie de consiliere în acest domeniu pot transmite o solicitare la adresa de e-mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro. Consumatorii care achiziționează jocuri video fie de pe platforme online sau direct din magazin trebuie să citească termenii și condițiile înainte de a fi de acord cu acestea, iar dacă achiziția se face direct din magazin informațiile trebuie citite de pe ambalajele acestora. Consumatorii care joacă aceste jocuri video trebuie să își cunoască drepturile și obligațiile și să respecte recomandarile din perspectiva vârstei, în caz contrar existând posibilitatea dezvoltaării anumitor patologii.

Conform statisticilor, un consumator din Romania alocă lunar un buget de 8,56 lei pentru achiziția de jocuri pentru mobil, 46 lei pentru jocurile pe diferite console și aproximativ 25 lei pentru jocurile de pe PC.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut