Campanie E.ON Energie: Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi!

„Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi!” este o campanie lansată joi, 22 aprilie, de E.ON Energie România, menită să încurajeze oamenii să facă în fiecare zi gesturi simple, de economisire a energiei și a resurselor, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător și la un viitor mai verde.

„Schimbarea unui bec clasic cu unul ecologic, mersul cu bicicleta, folosirea sacoșei reutilizabile pentru cumpărături, reciclarea selectivă, folosirea prizelor inteligente, timp petrecut în natură, utilizarea hârtiei reciclate, renunțarea la sticla de plastic sau scoaterea din priză a laptopului când bateria este încărcată sunt doar câteva dintre acțiunile pe care fiecare dintre noi le putem face, în fiecare zi, pentru un stil de viață cu impact pozitiv asupra Planetei” – spun inițiatorii campaniei.

Cu ocazia Zilei Pământului, E.ON îi încurajează pe clienți să își deschidă conturi E.ON Myline, „un gest mic, dar important ca semnificație”, fiecare contribuind astfel la reducerea consumului de hârtie, prin activarea facturii electronice. Clienții care își fac un cont E.ON Myline în perioada 22 aprilie – 21 mai pot fi recompensați cu carduri cadou eMAG și Decathlon, abonamente anuale la National Geographic și National Traveler sau zile gratuite de energie. În plus, pentru fiecare cont E.ON Myline activat în această perioadă, compania anunță că… va planta un copac. Acțiunea de împădurire va avea loc pe o suprafață de patru hectare de teren degradat de lângă Sighișoara, în apropiere de Via Transilvanica – traseu turistic ce străbate România pe o lungime de 1.400 de kilometri.

„Invităm românii să sărbătorească alături de noi Ziua Pământului. Le propunem 30 de zile de gesturi mici, care se pot aduna într-un bine mai mare pentru Planetă. La această suită de acțiuni am vrut să adăugăm opțiunea de a deveni digitali pe platforma E.ON Myline pentru a demonstra cât de simplu este să contribuim fiecare dintre noi la un viitor mai verde și mai curat”, spune Claudia Griech, director general adjunct al E.ON Energie România.

Compania continuă acțiunile ecologice începute în urmă cu un an, când au fost plantați 18.000 de puieți de gorun, frasin, paltin și fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienți pe E.ON Myline, care și-au activat și factura electronică în perioada septembrie – octombrie 2020.

Ziua Pământului este sărbătorită, în fiecare an, la 22 aprilie. Earth Day a fost instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător. În 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi „expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut