Calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2023

Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat, miercuri, Ordinul care aprobă Calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2023.

La această sesiune se pot înscrie absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale sau care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat – 2023, sesiunea iunie-iulie.

Conform celor anunțate de Ministerul Educației, candidații se pot înscrie în zilele de 11 și 12 mai. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023 va începe în 15 mai, cu proba la Limba și literatura maternă, urmată, în 16 mai, de proba obligatorie a profilului, în 17 mai de proba la alegere a profilului și specializării și în 18 mai de proba la Limba și literatura română.

Calendarul probelor de evaluare a competențelor este următorul: 19 mai – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 22-23 mai – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională; 24 mai – evaluarea competențelor digitale; 25 mai – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Rezultatele inițiale vor fi afișate în 26 mai, iar cele finale în 29 mai.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut