Calculator de Eficienţă Energetică

Consumatorii casnici de energie au la dispoziţie Calculatorul de Eficienţă Energetică, un instrument creat în cadrul programului România Eficientă, derulat de Energy Policy Group.

Noul instrument online îi ajută pe consumatorii casnici să calculeze în trei paşi care este consumul mediu de energie pentru încălzire, producerea apei calde şi gătit, dar şi să descopere valorile aproximative ale economiilor pe care le-ar putea obţine în facturile de energie prin reabilitarea termică a locuinţei.
Calculatorul poate fi utilizat de toţi consumatorii casnici din România, indiferent de regiunea geografică în care locuiesc ori de tipul locuinţei (casă unifamilială sau apartament la bloc).
După ce parcurge cei trei paşi – alegerea locaţiei, descrierea locuinţei şi tipul de consumatori – utilizatorul poate vizualiza valorile medii ale consumului anual de energie, cheltuielile estimative aferente şi impactul asupra mediului generat de acest consum, respectiv cantitatea anuală de emisii de dioxid de carbon. Totodată, consumatorul poate afla cum se distribuie pierderile de căldură din locuinţă – prin ziduri, ferestre, pardoseală şi acoperiş. Dacă locuinţa este nereabilitată, Calculatorul mai arată ce economii de energie se pot obţine în urma reabilitării termice a locuinţei, dar şi cum scade amprenta de carbon. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție sfaturi utile pentru a reduce risipa de energie.
Calculatorul poate fi accesat pe http://calculator.romania-eficienta.ro/.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut