Câinii vagabonzi, adunați de pe străzile Gherlei

În municipiul Gherla (dar, nu numai acolo), la începutul fiecărui an se ridică problema câinilor vagabonzi. Mai ales în rândul oamenilor în vârstă şi al copiilor mai există teama  de a ieşi pe străzi din cauza acestor câini, având în vedere cazurile grave din anii trecuţi, când mulţi bătrâni şi copii mici au fost atacaţi şi chiar muşcaţi de aceste animale periculoase.

Tot la începutul noului an se vorbeşte şi de măsurile luate de Primărie pentru evitarea acestor incidente mai mici sau mari, cu consecinţe grave. În prezent, administraţia locală a pus piciorul în prag şi a luat noi hotărâri în privinţa adunării câinilor  vagabonzi de pe străzile şi din pieţele oraşului.

Edilul-şef, Ovidiu Drăgan, a mulţumit membrilor Asociaţiei Pro Canes, partenerul Primăriei în sprijinirea adăpostului de câini de la marginea municipiului, unde sunt create condiţii bune pentru patrupede, plus că este asigurată şi prezenţa unui medic veterinar. Adăpostul respectiv este administrat de SC ADP SA (fosta RADP), fiind asigurată hrănirea corespunzătoare a „locatarilor”. Nu e de mirare dacă multe exemplare de acolo își găsesc noi gazde, oameni iubitori de animale. Numai în anul 2020 au fost adoptaţi 200 de câini, ajunşi la familii din Gherla sau din comunele vecine. Administratorii adăpostului au o evidenţă clară cu numele persoanelor care au adoptat câini de la ei şi urmăresc cu perseverenţă situaţia acestora.

Cum a început noul an, personalul de la SC ADP SA a cutreierat în lung şi lat străzile oraşului, adunând câinii vagabonzi, care apoi au fost duşi la adăpostul din vecinătatea fostei rampe de gunoi de pe strada Gelu. Încet, încet, la Gherla se face ordine în acest domeniu.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut