Câinii din Gherla nu duc lipsă de mâncare

Zilele trecute, nu mai puțin de 70 de saci cu mâncare și medicamente au ajuns la câinii din adăpostul public de la marginea orașului. Este rezultatul unei acțiuni de caritate, organizată de Vicențiu Hossu, un alergător inimos, implicat în mai multe eveniment de acest gen.

Așa cum am anunțat în ziarul nostru, duminica trecută au fost în jur de 150 de alergători din Gherla și împrejurimi la crosul organizat în parcul mare al orașului, în beneficiul adăpostului pentru câini. Din donațiile adunate de la participanți și din sponsorizări s-a cumpărat hrană și medicamente pentru. Managerul adăpostului, Roxana Dobocan, spune că a rămas impresionată de acest gest. „Până acum am primit ajutoare doar din afară (adică din străinătate), a fost o surpriză foarte plăcută să vedem că se implică și oamenii de lângă noi!” – a declarat Roxana Dobocan.

În spațiul de la marginea orașului sunt adăpostite aproximativ 150 de patrupede. Periodic sunt căței adoptați de iubitori de animale chiar și din Germania (iată unde ajung câinii din Gherla!). Administratorii adăpostului au  făcut apel în mai multe rânduri la cei care doresc să aibă grijă de un câine, dar să nu-l abandoneze după câteva zile, să facă o vizită la sediul de la capătul străzii Gelu.

Prin grija edililor gherleni, adăpostul de câini din Gherla este bine întreținut și gospodărit, iar prin aceste ajutoare binevenite „locatarii” nu duc lipsă de hrană. Adică, duc un trai  bun în locația respectivă.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut