Cabană distrusă de un incendiu la Marișel

O cabană din lemn situată în comuna Mărisel a fost distrusă sâmbătă de un incendiu provocat de un coș de fum izolat necorespunzător.  În urma apelului, la fata locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău, Detașamentului 1 Cluj-Napoca și din cadrul Detașamentului Huedin cu trei autospeciale pentru stingerea flăcărilor.

În momentul sosirii echipajelor, focarele se manifestau sub tabla acoperișului cabanei, iar la fața locului acționau pentru limitarea extinderii incendiului proprietarii cabanei, serviciul voluntar pentru situații de urgență din Mărișel și aproximativ 20 de localnici.
Incendiul a afectat mai bine de jumătate din structura de lemn a acoperișului și amenința să se propage la o a doua cabană, aflată în curs de constituire, la o distanță de aproximativ 2m.
Operațiunile de stingere a focului au durat aproximativ două ore, fiind limitată extinderea incendiului mai departe de limitele în care a fost găsit.
Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar cercetările preliminare au arătat că totul a pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător față de materiale fată de materiale combustibile. Cabana este situată în cătunul Copcea.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut