C. E. Tenis de Masa echipe 2021 Aurul ia drumul Germaniei! Doar argint pentru România

Nimeni și nimic nu anticipa deznodământul finalei feminine. Naționala României, antrenor Viorel Filimon, pornea favorită de la bun început. Toate atu-urile erau de partea fetelor noastre: victorii pe linie până în sferturi, avantajul terenului propriu, publicul, exemplar din chiar prima zi, clasificări ITTF superioare, experiența meciurilor internaționale. Atu-uri anulate în finala de duminică, pierdută la capatul unor meciuri nerecomandate cardiacilor. Nina Mittelham trece de Szocs Bernadette după 55 de minute de joc tensionat. Mittelham câștigă cu 3:2, pe seturi,-8, 7, -9, 9, 10, într-un meci în care am avut de toate, mai ales răsturnări de scoruri. Fiecare set în parte s-a jucat de la egal la egal, diferența făcând-o concentrarea și, de ce nu, prospețimea fizică, unde fetele naționalei germane au excelat. Au excelat în jocul defensiv, apoi atacuri bine dirijate, atenție și mai ales, răbdare.

Daniela Dodean Monteiro câștigă 3:2 cu Chantal Mantz, a fost meciul care pe care, Mantz excelând pe aparare și atacuri variate. Dodean ține România în joc cu un set V de vis, 11:5, la capătul unuii efort de apreciat.

În fine, meciul dintre Nina Mittelham di Elizabeta Samara, primele palete ale celor două naționale, s-a ridicat la pretențiile așteptate. Câștigă Mittelham cu 3:2 (-10, 8, -9, 9, 7), victorie ce aduce aurul Germaniei.

Cu puțină atenție în gestionarea fazelor apărare– atac, Samara putea întoarce rezultatul în favoarea ei.

România pierde astfel șansa de a-și trece în cont al treilea titlu continental consecutiv. Păcat că acest lucru s-a întâmplat la ea acasă. Important este ca naționala feminină a României s-a calificat la Mondialele pe echipe de anul următor, cu desfășurare în Statele Unite.

În clasamentul european pe națiuni în competiția pe echipe, conduce Ungaria cu 12 medalii (9-1-2) urmată de Germania cu 16 medalii (8-6-2), Rusia cu 10 (7-0-3) și pe locul 4 România cu 12 medalii (5-5-2), clasament în care am inclus și rezultatele de la Cluj. În clasamente, primul criteriu de departajare este aurul si nu numarul general de medalii.

România reușește argintul, e strălucitor și el, mergem mai departe cu fruntea sus. Recunoscând cu fair-play că Germania a fost de data aceasta, mai bună prin joc și determinare.

Demostene Șofron

SAMARA Elizabeta (ROU)

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut