Burse de creație artistică pentru muzică, arte vizuale și coregrafie

Asociația Industrii Creative, organizator al Classix Festival, lansează programul de burse de creație artistică Classix In Art în domeniile muzică, arte vizuale și coregrafie.

Bursele au o valoare totală de 3000 euro, câte 1.000 euro pentru fiecare domeniu, iar câștigătorii îl vor primi sub forma unui stipendiu lunar, de 1,500 de lei net, pe parcursul a trei luni de zile.

Calendarul apelului de proiecte artistice: * lansare apel – 29 martie * termen limită înscrieri – 30 aprilie * anunțarea bursierilor – 7 mai * prezentarea proiectelor – 15 august.

Se pot înscrie în proiect tineri artiști, afectați de pandemie, liber profesioniști, artiști independenți, studenți, persoane fără un venit stabil și rezidenți în România. Artiștii care doresc să participe la apel trebuie să prezinte o scrisoare de motivație, un portofoliu de lucrări relevant pentru practica lor, precum și un proof of concept al proiectului propus.

Tematica acestei sesiuni este „instinct”. La finalul celor trei luni de rezidență creativă, artiștii selectați vor prezenta câte un proiect relevant pentru sfera lor de interes și a practicii lor artistice. Sunt vizate proiectele care au un impact în comunitate și care pot contribui la revitalizarea vieții culturale. Lucrările vor fi promovate în mediul online pe paginile festivalului și ale organizatorilor săi, iar dacă situația o va permite, în cadrul unor evenimente cu prezență fizică organizate de Asociația Industrii Creative.

Înscrierile pot fi făcute online, prin completarea formularului disponibil la adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZL0eqf3nASqcC5OCX-h6xOAnR3IytnsV2zW3auzGlBSvHjw/viewform, până la data de 30 aprilie, orele 22.

„A trecut mai bine de un an de când pandemia a oprit activitatea artistică la nivel global, și din păcate, la noi în România, sprijinul către artiștii independenți întârzie să apară. Ne dorim ca ei să practice în continuare și vrem să îi încurajăm să își continue chemarea, încât să nu fie nevoiți să se reprofileze complet. Este important ca după aceste vremuri să mai avem creativi printre noi. Însă pentru asta au nevoie de sprijin, iar noi suntem fericiți că avem alături un partener care înțelege aceste nevoi actuale și se implică în demersul nostru de ajutorarea artiștilor afectați de pandemie”, spune Patricia Butucel, președinte al Asociației Industrii Creative și director al festivalului Classix.

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut