Burleanu a dat răspunsul în privința lui Dan Petrescu. Lasă FRF campioana fără antrenor?

Federaţia Română de Fotbal nu va achita clauza de reziliere a contractului dintre Dan Petrescu şi clubul CFR Cluj pentru ca antrenorul să poată prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Acesta a explicat că federaţia nu va plăti niciodată o clauză de reziliere, indiferent de numele antrenorului.

„Într-adevăr, aşa cum a spus şi directorul tehnic, FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere. Dar de ce nu plătim o clauză de reziliere? În primul rând, menţionez că FRF este o organizaţie non-profit şi totodată FRF reprezintă o sumă a membrilor săi. Prin urmare federaţia nu poate fi condusă asemenea unui club care depinde de un singur acţionar şi implicit de decizia acestuia. Prin urmare, în contextul în care s-ar plăti o clauză de reziliere trebuie să ne imaginăm că automat alte proiecte şi acţiuni ale FRF ar avea de suferit, cum ar fi activitatea la nivelul loturilor naţionale de juniori şi aşa mai departe. Deci nu se pune o problemă de ordin financiar, ci de unde ar trebui să tăiem pentru a putea plăti o clauză de reziliere. Un alt argument pentru care nu suntem de acord să plătim o clauză de reziliere este faptul că implicit am putea influenţa competiţia la nivelul Ligii I, în sensul în care unul dintre cluburile din Liga I ar beneficia de o sumă de bani din partea forului naţional şi ar reprezenta un avantaj competitiv faţă de celelalte cluburi. Dacă aş fi patronul unui club de Liga I şi mi-aş fi dorit un antrenor sau jucător atunci cu siguranţă aş fi plătit o clauză de reziliere. Ca să facem distincţia între un club şi o federaţie”, a subliniat Burleanu.
Acesta a precizat că nu a fost abordat aspectul financiar în discuţia avută cu Dan Petrescu, antrenor care va anunţa la 20 decembrie dacă preia sau nu conducerea primei reprezentative. „Nu a existat o ofertă financiară pentru Dan Petrescu, ci doar o propunere de a sprijini echipa naţională astfel încât să ne putem califica la următorul turneu final. Pot să spun că Dan Petrescu îşi doreşte să sprijine naţionala, dar l-am înţeles că trebuie să aibă o discuţie cu conducerea clubului CFR. Nu am discutat despre durata contractului, dacă Dan Petrescu va fi noul selecţioner atunci vom spune şi acest lucru. Ceea ce contează este îndeplinirea unui obiectiv de performanţă, iar ceea ce ne dorim, indiferent ce selecţioner va fi, este să fim prezenţi la următorul turneu final”, a afirmat Răzvan Burleanu. Întrebat de ce FRF i-a contactat pentru funcţia de selecţioner în ordinea Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, preşedintele a răspuns: „Acestea au fost recomandările Comisie Tehnice a FRF. Iar dacă în 20 decembrie Dan Petrescu nu va deveni noul selecţioner al primei reprezentative atunci vom convoca din nou Comisia Tehnică şi vom avea o altă listă de nume considerate potrivite pentru postul de selecţioner”. Referitor la speculaţiile făcute de oficialii FCSB, conform cărora dacă Dan Petrescu va pleca liber de contract gruparea CFR Cluj va beneficia de arbitraje favorabile, Burleanu a afirmat: „Cred că FCSB ar trebui să facă tot ce este posibil ca Dan Petrescu să ajungă la echipa naţională dacă îşi doresc să aibă o misiune mai facilă în a câştiga titlul”. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, marţi, că până la data de 20 decembrie singura variantă de selecţioner cu care lucrează FRF este Dan Petrescu, tehnician aflat în prezent sub contract cu CFR Cluj. Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi (40 de ani), a anunţat, la 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Rădoi a preluase funcţia de selecţioner la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra. Contractul lui Mirel Rădoi a expirat la 30 noiembrie 2021.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut