BT acordă credite pentru energie verde

Grupul Financiar Banca Transilvania (BT) – prin Banca Transilvania şi BT Leasing – susţine investiţiile în producerea de energie din resurse regenerabile şi eficienţă energetică, prin lansarea campaniei Luna energetică la BT, care oferă credite între 50.000 de lei şi 5 milioane de euro.

Imprumuturile se adresează persoanelor juridice, indiferent de cifra de afaceri, cu proiecte şi/sau investiţii sustenabile, prietenoase cu mediul, precum: centrale eoliene, sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, cazane cu biomasă ori legate de energia solară termică (din categoria energie regenerabilă), maşini full electrice sau hibrid plug-in ori înlocuirea unui echipament, autoturism sau a unui utilaj vechi cu altul, pentru obţinerea unei reduceri de consum de energie cu minim 30%, cu condiţia casării / scoaterii din inventar / vinderii bunului vechi (eficienţa energetică).
Campania are două etape şi începe în 22 noiembrie. În prima etapă, 22 noiembrie – 24 decembrie, clienţii interesaţi trebuie să se înscrie online în campanie urmând ca, între 24 decembrie şi 31 ianuarie 2022, echipa BT să ia legătura cu clienţii înscrişi, pentru detalii despre investiţie, tipul acesteia, mărime, aport propriu, necesarul de finanţat şi garanţia, ca preambul la aprobarea creditului. Până la 31 ianuarie 2022 este necesară depunerea cererii de credit sau de leasing.
Creditele pentru proiecte şi investiţii în producerea de energie din resurse regenerabile şi eficienţă energetică au 0% comision de acordare (redus de la standard 1,5%). Durata de creditare este negociabilă, în funcţie de destinaţia finanţării iar perioada de implementare a investiţiei trebuie să fie de până la 12 de luni, flexibil în funcţie de mărimea investiţiei.
La leasingul pentru proiecte şi investiţii în achiziţia de maşini full electrice sau hibrid plug-in şi eficienţă energetică, taxa de leasing este zero (redusă de la valoarea standard de 2,5%) iar durata de creditare este, de asemenea, negociabilă, în funcţie de destinaţia finanţării.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut