Brazii de Crăciun, colectați şi la Gherla

Luând exemplul Clujului, edilii municipiului Gherla au luat şi ei măsuri în priviţa adunării brazilor aruncaţi de cetăţenii oraşului după sărbătorile de iarnă.

Zilele trecute a fost anunţat şi programul acţiunilor întreprinse de SC ADP SA (fosta RADP) în privinţa eliberării gospodăriilor sau apartamentelor de bloc de brazii aruncaţi în curte sau în spatele blocurilor de locuinţe. Cetăţenii oraşului sunt rugaţi să îi lase în faţa porţilor, iar posesorii de apartamente din blocuri să îi depună în ţarcurile de colectare din cele trei cartiere ale municipiului. De acolo brazii sunt ridicaţi de maşinile societăţii şi transportaţi la rampa de gunoi de la marginea urbei. Astfel, se face curăţenie atât în gospodăriile populaţiei, cât şi în jurul blocurilor de locuinţe din cartiere, unde în anii trecuţi pe vremea asta şi zonele verzi au fost pline de brazi uscaţi.

La începutul acestui an, administraţia locală din municipiul Gherla a luat mai multe măsuri în vederea menţinerii ordinii şi curăţeniei pe domeniul public. Dacă până toamna trecută resturile vegetale depozitate la capătul străzilor au fost ridicate doar o dată pe săptămînă, în prezent maşinile aparţinînd SC ADP SA fac acest lucru zilnic. În urma mijloacelor de transport vin angajaţii societăţii, care mătură spaţiul respectiv, astfel că totul rămâne curat şi ordonat. Încet-încet se face ordine şi la marginea oraşului, unde mai ales în toiul nopţii elemente certate cu bunul simţ aruncă în şanţurile de lângă drum gunoiul şi resturile vegetale adunate din curţi. De fapt, asta am observat şi la intrarea şi ieşirea din satele vecine municipiului Gherla, unde mulţi oameni uită că maşinile salubrităţii mai nou trec şi prin localitatea lor. Primăriile degeaba avrtizează prin tăbliţele montate pe marginea drumului, populaţia nu ţine  cont de aceste indicaţii…

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut