Bosch începe construcția celei de-a doua clădiri din campusul de software DaVinci Plaza

După ce în 2020 a inaugurat prima clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca, concernul Bosch își continuă planurile de dezvoltare în Cluj-Napoca.

Concernul Bosch, care deține mai multe unități de producție în România, printre care și o fabrică în parcul industrial din Jucu, a anunțat că începe lucrările la a doua clădire din campusul de software DaVinci Plaza, unde este amplasat Centrul de Inginerie.

Lucrările de construcție la prima clădire (foto) au început în martie 2018 și au fost finalizate în februarie 2020. În timp, investiția totală în proiect a ajuns la 30 de milioane de euro. Clădirea are o suprafață totală construită de 17.500 de metri pătrați, cu peste 10.000 de metri pătrați de spații de birouri moderne, personalizate, concentrate pe zone de lucru interconectate, este situată în centrul orașului și poatee găzdui peste 500 de persoane din cei aproximativ 800 de angajați ai Centrul de Inginerie din Cluj. Ingineri din Cluj-Napoca dezvoltă produse cu de software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică cu aplicații în tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice.

În prezent, concernul a obținut toate autorizațiile de contruire a celei de-a doua clădiri, care va fi amplsată tot în campusul DaVinci Plaza, lucrările propiu-zie urmând să înceapă la mijlocul acestei luni.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani, unde are peste 8.000 de angajaţi în cinci unități. Pe lângă Centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj-napoca şi unităţile de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată tot în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul tot în București.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut