Boom de vizitatori în acest an la Salina Turda

Salina Turda, una dintre cele mai importante atracții turistice din România, continuă să atragă tot mai mulți vizitatori. Conform datelor furnizate de repre­zentanţii Salinei Turda, în acest an s-a înregistrat un adevărat boom de turiști. Este vorba de 371.864 de persoane care au ales să vadă cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul turiștilor din acest an este mai mare cu 86.341, ceea ce înseamnă aproximativ 23 la sută.

„Creșterea numărului de vizitatori ai Salinei nu poate decât să ne bucure”, au transmis reprezentanții Salinei Turda.

Anul trecut, aproape 400.000 de persoane au vizitat Salina Turda, numărul fiind mai mare cu 30 la sută față de 2020, când baza turistică a fost închisă mai mult timp din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Recordul de vizitatori a fost atins în 2019 când aproape 690.000 de persoane au cumpărat bilet pentru a se bucura de facilitățile de relaxare oferite de Salina Turda.

Municipalitatea turdeană își propune să atragă tot mai mulți vizitatori la Salină.

În acest sens a fost gândit un proiect ce vizează modernizarea minei Iosif, numită și „Sala Ecourilor”.

Mina Iosif este o cameră de exploatare de tip „cupola”. Vatra minei este situată la 115 metri față de cota terenului de la suprafață. Vatra minei este aproximativ circulară, având diametrul de aprox. 65 metri .
În cupola minei există două puțuri care fac legătura cu suprafața. Distanța de la vatra minei la baza puțurilor este de 87 metri.

Proiectul propune amenajarea a șase niveluri în Mâna Iosif pe care să fie amplasate o sală de conferințe, un centru de tratament cu aerosoli, un teren de sport, precum și alte dotări destinate uzului turiștilor care vor vizita mina. Legătura între niveluri se va asigura cu un ascensor central iar accesul de la mina Iosif la mina Terezia va fi realizat printr-un tunel.

Salina Turda este recomandată pentru tratarea rinitelor, a astmului bronșic, infecțiilor respiratorii, dar și a altor boli și afecțiuni. Salina Turda prezintă și zone de exploatație conice, care sunt specifice începuturilor mineritului în sare, dar și trapezoidale.

C.P.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut