Bode: Părintele Patriarh Daniel este omul care vede lucrurile în realitatea lor

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că a discutat de foarte multe ori cu Patriarhul Daniel despre aspectele care țin de buna colaborare a statului cu Biserica Ortodoxă Română și a subliniat că niciodată nu a simțit în solicitările Preafericitului Părinte exagerări, acesta fiind „omul care vede lucrurile în realitatea lor”.

Prezent duminică la o emisiune de la Prima Tv, Lucian Bode a fost întrebat dacă a discutat cu Patriarhul Daniel despre vaccinare. „Am discutat de foarte multe ori de când sunt ministru al Afacerilor Interne cu Preafericitul Părinte Daniel despre toate aspectele care țin de buna colaborare a statului cu Biserica Ortodoxă Română și mă bucur că în urma acestui dialog reușim să ajungem împreună la un consens care să ducă la normalitate. Părintele Patriarh Daniel este omul care vede lucrurile în realitatea lor, niciodată nu am simțit în solicitările Preafericitului Părinte exagerări și de fiecare dată când am avut ocazia să vorbesc telefonic sau când ne-am întâlnit am avut acest sentiment de apreciere și de mulțumire pentru modul în care gestionează, în acest moment dificil și pentru Biserica Ortodoxă, tot ceea ce ține de componenta Bisericii Ortodoxe și nu numai”, a spus Lucian Bode, citat de AGERPRES.

Ministrul de Interne mai susține că toate mesajele date de către Biserica Ortodoxă Română pentru respectarea regulilor sanitare pentru imunizare fac un serviciu statului.

„Eu cred că toate mesajele pe care Biserica le dă pentru respectarea regulilor pentru imunizare, prin exemplul personal, am văzut declarația purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe și nu numai, la fel au procedat și reprezentanții Bisericii Catolice. Fac un mare serviciu statului și pentru acest lucru le mulțumesc”, a afirmat Lucian Bode.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut