Boardul Copiilor din România caută 15 colegi noi

Boardul Copiilor – o inițiativă a UNICEF, unică la nivel național – caută adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, pasionați de dreptul la participare și consultare al copiilor și dornici să îl promoveze.

Pentru noul Board al Copiilor, care va fi activ în 2021, membrii actuali vor selecta 15 colegi noi, pe baza aplicațiilor depuse până la data de 31 decembrie 2020, la https://bit.ly/BoardulCopiilor2020.

Boardul Copiilor din România este un grup informal ce reunește copii și adolescenți de diferite vârste, din diferite orașe, din mediul urban și rural, provenind din medii familiale și din sistemul de protecție a copilului, cu origini etnice diferite și cu experiențe diferite în domeniul reprezentării. Scopul central al Boardului Copiilor este promovarea Articolului 12 al Convenției cu privire la Drepturile Copilului – dreptul la participarea în luarea deciziilor și la consultarea în procesele decizionale, în limita gradului de maturitate și înțelegere al fiecărui copil.

Experiența de a face parte din acest grup a fost, pentru adolescenții din Boardul Copiilor, unică și valoroasă, ajutându-i să își dezvolte abilitățile de comunicare, să devină mai organizați și să învețe cum să-și urmărească și să-și atingă mai ușor obiectivele.

Mai multe detalii despre Boardul Copiilor pot fi găsite pe www.unicef.org/romania/ro/boardul-copiilor-2020.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut