Blue Monday – spațiul care conectează psihoterapeuți cu persoane care au nevoie de asistență psihologică

Asociația Daisler a anunțat lansarea platformei Blue Monday (https://bluemonday.ro/), un spațiu care conectează psihoterapeuți cu persoane care au nevoie de asistență psihologică și psiho-emoțională. Pe platformă se pot înregistra atât persoane care au nevoie de ajutor și vor să discute gratuit cu un specialist, cât și psihologi care doresc să își ofere serviciile pentru a veni în sprijinul comunității.

De asemeni, asociația a anunțat lansarea, în această lună, a două programe de suport pentru care au fost alese două grupuri țintă: vârstnici și părinți de adolescenți. Programele „Părinți sprijiniți” și „Grup suport pentru vârstnici” sunt coordonate de psihologii Denisa Niță și Mădălina Bogdan. Înscrierile sunt deschise, iar participarea în cadrul celor două grupuri de suport este gratuită.

Psihologul Denisa Niță precizează, într-un comunicat remis presei, că motivul pentru care au fost alese aceste grupuri de referință este acela că efectele pandemiei au consecințe serioase în rândul persoanelor de vârsta a 3-a, respectiv pentru faptul că relațiile dintre părinți și adolescenți sunt instabile și sensibile. „Studiile arată că în 2020 a fost o creștere în incidența tulburărilor neurologice, demență sau Alzheimer, mai mare decât în anii anteriori. Pe de altă parte, știm cât de dificile sunt interacțiunile dintre părinți și adolescenți datorită nevoilor diferite, chiar opuse, a celor două generații: părinții simt încă nevoia să-și protejeze copii, iar adolescenții au nevoie să fie independenți, să se cunoască mai bine și să exploreze”, spune psihologul Denisa Niță.

Costurile funcționării celor două grupuri suport sunt acoperite integral de Asociația Daisler. Activitatea este dezvoltată în programul Bursele de Inovare Cluj, realizat de Centrul Cultural Clujean, în cadrul proiectului Cluj Future of Work, finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions.

Blue Monday este o inițiativă socială de conștientizare a depresiei și de conectare a celor care au nevoie de ajutor. Proiectul a început în 2018 în Cluj-Napoca și s-a extins ulterior la nivel național, funcționând până în 2021 doar pe rețelele sociale în regim de voluntariat.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut