O bancă internațională și-a deschis birou în Cluj-Napoca

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și-a deschis un birou în Cluj-Napoca, BERD fiind prima instituție financiară internațională care deschide un birou regional în orașul nostru.

Coform afirmațiilor conducerii BERD, biroul din Cluj-Napoca va sprijini în principal IMM-urile locale din regiune, prin consultanţă de specialitate, cursuri și acces la finanțare. Prin intermediul programului Advice for Small Businesses, finanțat în România de Uniunea Europeană și de EBRD Small Business Impact Fund, banca a sprijinit deja peste 900 de companii româneşti să acceseze consultanţă, printre care se numără Arobs, Ciserom și Unilact.

Deschiderea oficială a noului birou BERD a avut loc la mijlocul acestei săptămâni, în prezenţa conducerii BERD, reprezentată de Charlotte Ruhe – EBRD Managing Director, Central and South Eastern Europe, Mark Davis – EBRD Regional Head Romania and Bulgaria și Nadia Petkova – EBRD Director, Regional Network, SME Finance and Development. „Deschiderea noului birou în Cluj-Napoca confirmă angajamentul nostru față de România. Am sprijinit sute de companii din întreaga țară prin investiții directe și indirecte, precum și prin proiecte de consultanță, iar acum dorim să creştem susţinerea pentru afacerile din Transilvania”, a declarat Charlotte Ruhe. De la eveniment nu a lipsit Horea Ciorcilă (foto dreapta), președintele Cconsiliului de Administrație al Băncii Transilvania.

În România, BERD se concentrează pe finanțarea infrastructurii, stimularea productivității în sectorul privat, precum și pe dezvoltarea sectorului financiar și a piețelor de capital. Până în prezent, Banca a investit aproximativ 9,7 miliarde de euro în economia țării prin 488 de proiecte.

Să amintim că legătura dintre BERD și Cluj-Napoca datează de mai multă vreme, banca fiind unul dintre acționarii importanți ai Băncii Transilvania (BT). De asemenea, BERD deține, împreună cu BT, pachetul majoritar de acțiuni ale băncii Victoriabank din Moldova.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut